Saytın menyusu
Statistika

Onlaynda cəmi: 1
Qonaqlar: 1
İstifadəçilər: 0
Giriş forması
Ana səhifə » Arxiv
Sizi baharın gelişi, tebitin oyanışı, sülh ve eminamanlıq remzi olan Novruz bayramı münasibetile tebrik edirik!

Novruz tebietin oyanışı, dünyanın gencleşmesi ve baharın gelişidir. Ne gözel olar ki, dünyanın teravetlenmesi ile beraber insanın üreyi, canı teravetlensin ve fikir ve arzuları da yenilensin. Ürek ve can Allahı zikr etmekle, Xaliqden kömek istemekle, bütün bacı ve qardaşların, bütün beşeriyyetin firavanlığını istemekle teravetlenir.
Düyada beynelxalq “Sülh medeniyyeti” günü
Novruz bir bayram olaraq dünya xalqları terefinden qeyd olunmalı ve daima yaşamalıdır. Ona göre ki, bu bayramda iştirak edenlerin hamısı ve ya bütün insanlar ondan faydalanır ve heç kese zerer deymir. Sanki, bu bayramda Allahın bütün yaratdıqları üçün xeyir, bereket, sağlamlıq ve xoşbextlik vardır.
Bilirik ki, beynelxalq alemde xalqların tefekkür ve qe ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 2751 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 20.03.2011 | Şərhlər (0)

Genc Vetenperverler Birliyi (GVB) Novruz bayramı münasibeti ile tedbir keçirib. Tedbirde çıxış eden GVB-nin sedri, Azerbaycanın fexri beden terbiyesi ve idman işçisi Müqamet Eliyev Azerbaycan xalqını bayram münasibetile tebrik edib, can sağlığı, sağlam heyat terzi, gözel bahar ehval–ruhiyyesi arzulayıb.
M.Eliyev qeyd edib ki, Novruz qedim zamandan xalqımız terefinden yüksek seviyyede qeyd olunur ve bu, tebiyyetin oyanışı ile üreklerde tutulan saf arzular, niyyetlerin yarandığı bir bayram sayılır. M.Eliyev bildirib ki, her il olduğu kimi dövlet terefinden keçirilen silsile tedbirler xalqımızın milli menevi deyerlerinin, adet-enenelerinin, medeni irsinin qorunub saxlanmasında gencler arasında böyük bir tebliğat rolunu oynayır.
Qeyd edek ki, tedbirde birliyin İdare heyeti, yerli şöbeleri, müşavirler, QHT, İdman fedrasiyalarının nümayendeleri, ziyalılar iştirak edibler.
Tedbirin sonunda birliyin yerli şöbelerine, feal genclere fexri diplomlar teqdim olunub. Teltif olun ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 760 | Əlavə etdi: Natiq | Tarix: 20.03.2011 | Şərhlər (0)

Esir ve itkin düşmüş, girov götürülmüş vetendaşlarla elaqedar Dövlet Komissiyası esirlerin qaytarılması ile bağlı resmi melumat yayıb.
Komissiyanın metbuat xidmetinden bildirilir ki : “Azerbaycan Respublikasının, Ermenistan Respublikasının ve Rusiya Federasiyası Prezidentlerinin Dağlıq Qarabağ münaqişesinin tenzimlenmesine dair 27 oktyabr 2010-cu il tarixli ve 5 mart 2011-ci il tarixli birge beyanatlarına uyğun olaraq, elece de Esir ve itkin düşmüş, girov götürülmüş vetendaşlarla elaqedar Dövlet Komissiyasının beynelxalq teşkilatlarla apardığı müntezem ve semereli danışıqların neticesinde 17 mart 2011-ci il tarixde Ağdam rayonu, Baş Qervend kendi erazisinde, Ermenistan - Azerbaycan qoşunlarının temas xettinde 10 may 2009-cu il tarixde Azerbaycan Respublikasının Füzuli rayonu erazisinde Ermenistan herbçileri terefinden esir götürülmüş Azerbaycan esgeri - 1990-cı il tevellüdlü Hacıyev Anar Xanbaba oğlu azad olunaraq Müdafie Nazirliyine tehvil verilib. Eyni zamanda, 9 may 2009-cu i ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 732 | Əlavə etdi: Natiq | Tarix: 17.03.2011 | Şərhlər (0)


“Esrimiz informasiya-kommunikasiya texnologiyaları esridir. Indi gencler öz evlerinde, iş yerlerinde ve ya tehsil müessiselerinde eyleşerek dünyanın istenilen guşesinde baş veren ictimai –siyasi proseslerle tanış olurlar. Eslinde bu, çox yaxşı haldır. Ancaq bezen elektron kütlevi informasiya vasitelerinde hansısa ölkenin daxili işlerine qarişmaq ve ya kiminse xoşagelmez hadiselere tehrik edilmesi kimi menfi tendensiyalar da yer alır. Siyasi cehetden o qeder de kamil olmayan bezi gencler hemin tehrikedici çağırışlara inanır ve öz heqiqi yollarından azırlar. Savadlı, yetkin ve siyasi tefekkürü aydın olan gencler ise haqqın, edaletin harada olduğunu derk edir, heç kesin fitne-fesadına uymurlar.
Bu günler Azerbaycan gencleri de yuxarıda qeyd edilen xoşagelmez çağırışlarla üzleşdiler. Men bir gencler teşkilatına rehberlik eden bir şexs kmi fexr ve iftixar hissi ile qeyd edirem ki, Azerbaycan genc ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 786 | Əlavə etdi: Natiq | Tarix: 13.03.2011 | Şərhlər (0)

Genc Vetenperverler Birliyi (GVB) Gencler ve İdman Nazirliyinin maliyye desteyi ile “Genclerin vetenperverlik ruhunda terbiye olunması üçün fiziki, psixoloji, fizioloji rolunun artırılması istiqametinde kompleks tedbirlerin heyata keçirilmesi” adlı layihe çerçivesinde tedbir keçirib.Tedbir Tehsil Nazirliyinin 1 saylı RİOEUG mektebinde keçirilib.
Tedbirde çıxış eden GVB-nin sedri, fexri beden terbiyesi ve idman işçisi Müqamet Eliyev layihenin icrası ile bağlı melumat verib. O, genclerin vetenperverlik ruhunda terbiye olunması, gencler arasında tebliğat işinin güclendirilmesi, genclerde dözümlülük, merdlik, teşebbüskarlıq cehetlerinin yaxşılaşdırmaq üçün herbi hisselerde, ümumtehsil mekteblerinde fiziki, psixoloji işin yeni metodlarla tetbiq olunmasının vacib olduğunu qeyd edib.
M.Eliyev bildirib ki, mekteblerde idman derslerinde yeniyetme ve genclerin qısa, orta, uzaq mesafeli ve maneeli zola ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 1008 | Əlavə etdi: Natiq | Tarix: 07.03.2011 | Şərhlər (0)


Genc Vetenperverler Birliyi yeni layiheye start verib
Gencler ve İdman Nazirliyinin maliyye desteyi ile Genc Vetenperverler Birliyi” “Genclerin vetenperverlik ruhunda terbiye olunması ücün fiziki, psixoloji, fizioloji rolun artırılması istiqametinde kompleks tedbirlerin heyata ke,çrilmesi” adlı layihe esasında Bakı ve onun etraf rayonlarında ümumtehsil mekteblerinin bir neçesinde layihenin icrasının başlanması ile ile bağlı metubat konfransı keçirib.
Konfransda GVB-nin sedri Müqamet Eliyev layihenin icrası ile bağlı melumat verib. O, bildirib ki, GVB iki ay müddetinde layihenin bir neçe merhelede icra olunmasını nezerde tutub. Layihenin kordinatoru N.Quliyev ise deyib ki, vetenperverlik mövzusu ile bağlı rengli bukletler Bakı şeheri ve onun etraf rayonlarında, könüllüler terefinden ümümtehsil mekteblerinde, idman cemiyyetlerinde ve ictimai yerlerde paylanmaqla yanaşı “Vetenperver kimd ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 718 | Əlavə etdi: Natiq | Tarix: 07.03.2011 | Şərhlər (0)

“Xocalı faciəsi – daimi qəlbimizdədir” mövzusunda deyirmi masa keçirilmişdir.

Tədbirde Birliyə üzv olan təşkilatların ve yerli şöbələrin nümayəndələri, təlimatçı məşqçilər, idmançılar, Birliyin fəal üzvləri ve diger qonaqlar iştirak etmişdir.
Xocalı soyqırımının 19 –cu il dönümünə həsr olunmuş tədbiri giriş sözü ilə açan birliyin Humanitar və Mədəniyyət şöbəsinin müdiri Natiq Qaçayev açaraq şəhidlərimizin ruhunu 1 deqiqelik sükutla yad etdikden sonra sözü Birliyin sədri Müqamet Əliyevə verdi. Sedr de öz növbesinde ətraflı çıxış edərək, 1992-ci ilin fevralın 25-dən 26-na keçən gecə erməni vehşilerinin xalqımızın başına getirdiyi müsibetden söz açdı. Qeyd olundu ki, Xocalı faciesi zamanı 63-ü uşaq, 106 neferi qadın, 70-i qoca olmaqla ümumilikde 613 nefer helak olmuş, 8 ailə tamamilə məhv edilmiş, 25 uşaq hər iki valideynini itirmiş, 130 uşaq bir valideynini itirmiş, 487 nəfər yaralanmış ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 578 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 27.02.2011 | Şərhlər (0)

Neticeler:
Torpaqlarımızın işğalçılardan azad edilmesi barede emr verilerse harada xidmet etmek isterdiz?
1 c) Veten çağırırsa xidmet yeri seçilmir 164 ses
2 b) İstenilen yerde 17 ses
3 d) Diger cavablar 15 ses
4 a) Herbi komissarlıq gönderen yerde 12 ses
Yeni sual:
ermenistan-Azerbaycan Dağıq Qarabağ münaqişesinin hellinde hemsedrlerin rolunu nece qiymetlendirirsiz?
a) müsbət
b) mənfi
c) bu müddet erzinde heçneye nail ola bilmeyibler
d) biraz da gözleyek, belke irelileyiş elde olundu
Baxışlar: 650 | Əlavə etdi: Natiq | Tarix: 26.02.2011 | Şərhlər (0)


Dövlet başçısı abide önüne eklil qoyub
Azerbaycan prezidenti İlham Eliyev ve xanımı Mehriban Eliyeva Xocalı soyqırımının 19-cu ildönümü münasibetile Bakıda facie qurbanlarının xatiresine ucaldılmış “Ana harayı” abidesini ziyaret edib. Dövlet başçısı abide önüne eklil qoyub.
Merasimde Azerbaycanın dövlet ve hökumet resmileri, millet vekilleri ve ictimaiyyet nümayendeleri de iştirak edib.
Baxışlar: 718 | Əlavə etdi: Natiq | Tarix: 26.02.2011 | Şərhlər (0)

Xocalı soyqırımı — 1992-ci il fevralın 25-den 26-na keçen gece Ermenistan Silahlı Qüvveleri Rusiyanın 366-cı motoratıcı alayının iştirakı ile Xocalı şeherini işğal ederken, etnik azerbaycanlılara qarşı baş vermiş soyqırım.Bu facie Dağlıq Qarabağ münaqişesi zamanı baş vermiş en dehşetli hadiselerden biridir.
1992-ci il fevralın 25-den 26-na keçen gece Ermenistan silahlı qüvveleri SSRİ dövründen Xankendi (Stepanakert) şeherinde yerleşen 366-cı motoatıcı alayın zirehli texnikası ve herbi heyetinin kömekliyi ile Xocalı şeherini işğal etdi. Hücumdan evvel, fevralın 25-i axşam şeher toplardan ve ağır artileriyadan şiddetli ateşe tutuldu. Neticede, fevralın 26-ı seher saat 5 radelerinde Xocalı tam alova büründü. Mühasireye alınan şeherde qalmış teqriben 2500 nefer xocalılı Ağdam rayonunun merkezine çatmaq ümidi ile şeheri terk etdi. Amma bir günün içinde yer üzünden silinen şeheri terk eden 2500 Xocalı sakininden 613-ü düşmen güllesine tuş gelib qetliamın qurbanı oldu. Bu soyqırım neti ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 953 | Əlavə etdi: Natiq | Tarix: 26.02.2011 | Şərhlər (0)

« 1 2 ... 63 64 65 66 67 ... 78 79 »
Axtarış
Təqvim
«  Aprel 2024  »
BBeÇaÇCaCŞ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Yazıların arxivi
Design by UsiGroup  © 2024