Saytın menyusu
Statistika

Onlaynda cəmi: 3
Qonaqlar: 3
İstifadəçilər: 0
Giriş forması
Ana səhifə » Arxiv

Azerbaycan torpaqlarının bir hissesini işğal altında saxlayan Ermenistan Silahlı Qüvveleri cebhe xettinde itki veribler.
APA-nın “News.am” saytına istinaden yaydığı melumata göre, helak olan herbçi sıravi Anuşavan Kirakosyandır. Ermeni herbçi iyunun 16-da baş vermiş atışmada öldürülüb.
Qeyd edek ki, cebhenin Füzuli istiqametinde ermenilerin ateşkes rejiminin pozması neticesinde Azerbaycan ordusu da bir esgerini itirib. Şeki rayon herbi komissarlığından herbi xidmete çağırılmış Xan Sefer oğlu Esgerov ermenilerin açdığı ateş neticesinde şehid olub.
Baxışlar: 916 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 18.06.2010 | Şərhlər (0)

Ermenistan Silahlı Qüvvelerinin Füzuli istiqametinde ateşkesi pozması neticesinde Azerbaycan Ordusunun herbçisi şehid olub.
APA-nın Qarabağ bürosunun xeberine göre, 1991-ci il tevellüdlü esger Yusifov Xan Sefer oğlu döş nahiyesinden aldığı gülle yarasından ölüb. Onun 2009-cu ilin aprel ayında Şeki rayon Herbi Komissarlığından herbi xidmete çağırıldığı bildirilir.
Müdafie Nazirliyinin metbuat xidmetinden APA-ya faktı tesdiqleyibler.
APA-nın Şeki-Zaqatala bürosu xeber verir ki, şehid esger doğulduğu Şeki rayon Qozlu Bulaq kendinde iyunun 17-de torpağa tapşırılıb. Defn merasiminde X. Yusifovun qulluq etdiyi herbi hissenin bir qrup zabit ve esger heyeti, Şeki şeher Herbi Komissarlığının nümayendeleri ve Qozlu Bulaq kend sakinleri iştirak edib.
Baxışlar: 1089 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 18.06.2010 | Şərhlər (0)


Çingiz Mustafayev 1960-cı il avqustun 29-da herbçi ailesinde anadan olub. 1983-cü ilde Azerbaycan Tibb İnstitutunu bitirib. 1985-ci ilde yaratdığı "Cengi" birliyindeki fealiyyeti ile Azerbaycan genclerinin lideri seviyyesine yükselib. Bu Sovet İttifaqında başlanan yenileşme prosesinin Azerbaycanda teşekkül tapan ilk yetkin tezahürü idi. Azerbaycanın medeni-ictimai heyatında oynmağa başladığı rol Çingiz Mustafayevi islahtçı-novator lider simasında teqdim etmekde idi.
Ermenistanın Azerbaycana qarşı Qarabağ tecavüzü başlayandan sonra Çingiz jurnalistikaya üz tutdu. O 1991-ci ilden Azerbaycan Dövlet Televiziyasında reportyor kimi çalışmağa başladı. Ancaq yalnız Azerbaycan miqyasında fealiyyet göstermekle kifayetlenmedi. Onun reportajları informasiya blokadasında olan Azerbaycan haqqında gerçekliklerin Amerika ve Avropanın aparıcı teleagentlikleri ve televiziyalarına yol tapdı. Dövlet televiziyas ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 1333 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 15.06.2010 | Şərhlər (0)

17 il evvel ölkede başlanan vetendaş müharibesi hakimiyyeti Heyder Eliyevi Bakıya devet etmeye mecbur etdi
1993-cü ilin iyununda Azerbaycan vetendaş müharibesi tehlükesi ile üz-üze qalmışdı. Ermenilerin elan olunmamış herbi tecavüzüne meruz qalan Azerbaycanın daxilinde qardaş qırğınının başlanması, vetendaş müharibesine zemin yaranması, ayrı-ayrı bölgelerde ise separatçılıq ve parçalanma meyllerinin baş qaldırması, Azerbaycının bir dövlet kimi varlığına birdefelik son qoyulması planı tam gücü ile işe salınmışdı. İki illik müsteqillik tarixine baxmayaraq, ölke tebeddülatlar dalğasından hele de xilas ola bilmemişdi. 1993-cü il iyunun 4-de Gencede polkovnik Suret Hüseynovun nezareti altında olan herbi hissenin hakimiyyete itaetsizliyi ise ölkeni tamamile xaosa sürükleyir. Situasiyanı nezarete almaq üçün hakimiyyetin atdığı telesik addımlar veziyyeti düzeltmedi. Eksine, Genceye yola düşen dövlet nümaye ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 863 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 15.06.2010 | Şərhlər (0)

Genc Vetenperverler Birliyi Tehsil Nazirliyinin Respublika İdman Merkezinin 1 saylı İxtisaslaşdırılmış Olimpiya Ehtiyatları Uşaq Gencler Mektebinde 15 iyun Milli Qurtuluş Gününe hesr olunmuş “Müsteqil Azerbaycan Respublikası gelecek nesiller qarşısında öz borcunu şerefle yerine yetirir” mövzusunda tedbir keçirilib. Tedbirde çıxış eden GVB-nin sedri Müqamet Eliyev Milli Qurtuluş Gününün tarixi barede melumat verib. M.Eliyev bildirib ki, hele o zaman ölkede başlanan vetendaş müharibesi hakimiyyetin siyasi rehberliyini Naxçıvan Ali Meclisinin sedri Heyder Eliyevi Bakıya devet etmeye mecbur etmişdi. 1993-cü ilin iyununda Azerbaycan vetendaş müharibesi tehlükesi ile üz-üze qaldığını diqqete çatdıran M.Eliyev o zamanlar ermenilerin elan olunmamış herbi tecavüzüne meruz qalan Azerbaycanın daxilinde qardaş qırğınının başlanması, vetendaş müharibesine zemin yaranması, ayrı-ayrı bölgelerde ise separatçılıq ve parçalanma meyllerinin baş qaldırması, Azerbaycının bir dövlet kimi varlığına son qoyul ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 752 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 13.06.2010 | Şərhlər (0)

Onlar Tel-Evivin Ben-qurion aeroportundadırlar
“Azadlıq donanması”nda saxlanılmış iki Azerbaycan vetendaşının İsrailden Vetene bazar günü dönmesi gözlenilir. Hele ki işçiler Tel-Evivin Ben-qurion aeroportunda xüsusi olaraq onlar üçün ayrılmış yerdedirler.
Bu barede İsrail Daxili İşler Nazirliyinin immiqrasiya meseleleri üzre şöbesinden “Trend”e melumat verilib.
Melumatda bildirilir ki, Azerbaycan vetendaşları hazırda İsraildedir, çünki onların reysi bazar günü baş tutacaq. Hemyerlilerimiz Ben-qurion adına aeroportda, ölkeni terk etmek isteyen ve ya terk etmeli olan, lakin bunu ede bilmeyen şexsler üçün xüsusi ayrılmış yerdedirler.
Qeyd edek ki, İsrailde saxlanılan “Azadlıq donanması”nda olan iki azerbaycanlının şexsiyyeti artıq müeyyenleşib. Bunlar Meherrem Orucov ve Qaraoğlan Quliyevdir.

Baxışlar: 742 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 04.06.2010 | Şərhlər (0)

Genc Vetenperverler Birliyi 28 may Respublika günü münasibeti ile elmi praktik konfrans keçirib. Tedbirde İdman federasiyalarının nümayendeleri, meşqçiler, Qarabağ veteranları, birliyin yerli şöbelerinin üzvleri, QHT-nin nümayendeleri iştirak edibler. Tedbirde çıxış eden GVB-nin sedri Müqamet Eliyev 28 may Respublika günü münasibeti ile bütün Azerbaycan xalqını tebrik edib. M.Eliyev onu da bildirib ki, Ulu önderimizin hakimiyyete gelmesi ile müsteqil dövletin yaranması üçün zeruri olan Nazirliklerin yaradılmasını, Avropaya inteqrasiya olunması üçün ciddi addımlar atdı. “Ulu önder Heyder Eliyevin siyasi kursunun davamçısı olan Respublika Prezidenti İlham Eliyevin apardığı yüksek seviyyede işler her bir sahede xalq terefinden, QHT terefinden desteklenir”-deye M.Eliyev bildirib.
Tedbirde Birliyin İdare heyetinin üzvleri, Humanitar ve medeniyyet şöbesinin müdiri Natiq Qaçayev, Kontakt karate-do federasiyası ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 929 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 28.05.2010 | Şərhlər (0)

Genc Vetenperverler Birliyin sedri Müqamet Eliyev ve GVB-in diger üzvleri tebii felaketle bağlı Şirvan şeherinde yerleşen çadır şeherciyinde meskunlaşan Sabirabad rayonunun Azadkend, Elienbeyli, Baba Heşimxanlı, Cığırqan, Polad doğa kendin sakinlerinin ile görüşmüşdür. Onları sebirli olmağa provakasiyaya uymamağa çağırmaqla yanaşı, qedim dövrde onların Kür çayı ile üzleşdikleri problemlerden, kend camaatının torpaq sevenliyinden, vetenperverliyinden, cesaret ve merdliklerinden, soyuq qanlılıqlarından, milli deyerlere hörmet ve ehtiram beslemelerinden danışılmışdır. Sonra qeyd olunmuşdur ki, iqlim deyişmeleri ile bağlı bütün dünyada tebii felaketler baş vermiş külli miqdarda ziyan deymiş ve insanlar helak olmuşlar. Daşqınlar, seller, uzun müddetli yağışlar, torpaq sürüşmeleri ve s. bizim Azerbaycandan da yan keçmemişdir. Xoşbextlikden qabağlayıcı tedbirler görerek ölke başçısı müşavire keçirmiş ve elaqedar teşkilatlara tapşırıqlar vermişdir.
Daha sonra müharibe veteranı Azad kend ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 983 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 27.05.2010 | Şərhlər (0)

Yaxın vaxtlarda Bakıda Türkiyenin herbi senaye sektorunda fealiyyet gösteren şirketlerinin ve müvafiq dövlet strukturlarının iştirakı ile görüş keçirilmesi planlaşdırılır.
Herbi senaye sahesinde yaxın perspektiv üzre emekdaşlığın istiqametlerini müeyyenleşdirilmesini ehate edecek görüşde atıcı silahların, rabite vasitelerinin, hemçinin bezi zirehli texnikaların birge istehsalı ve modernizasiyasına dair müzakirelerin aparılması nezerde tutulur.
Müzakire olunacaq meseleler arasında Türkiye ile müşterek olaraq 3 atıcı silahın birge istehsalı da var. Artıq terefler arasında ilkin razılıq elde olunub ve müzakirelerin yekunlaşmasının ardınca, istehsalı heyata keçirmek üçün birge müessisenin yaradılmasına baxıla biler.
Müzakirelerin keçirilme vaxtını ve müzakire edilecek meseleler iyunun evvellerinde Bakıya sefer edecek Türkiye Milli Müdafie Nazirliyinin Müdafie Senayesi Katibliyinin heyeti i ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 2469 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 26.05.2010 | Şərhlər (0)

Şuşa şeherinin Turşsu deyilen erazisinden ve Ermenistanın Gorus rayonu istiqametinden hücuma keçen ermeni ordusu Laçını işğal edib

Laçın rayonunun Ermenistan silahlı qüvveleri terefinden işğal olunmasından 18 il ötür. On sekkiz ildir ki, 60 minden artıq laçınlı respublikanın 59 şeher ve rayonunda müveqqeti meskunlaşaraq, mecburi köçkünlük heyatı yaşayır. Rayonun bütün icra strukturları Ağcabedi rayonunun Taxtakörpü erazisinde fealiyyet gösterir.
Laçının etrafında yerleşen rayon ve yaşayış menteqelerini işğal eden ermeni silahlı qüvveleri intensiv olaraq ağır artilleriya silahlarından rayon merkezini ateşe tutublar. 1992-ci il may ayının 16-dan 17-ne keçen gece Şuşa şeherinin Turşsu deyilen erazisinden ve Ermenistanın Gorus rayonu istiqametinden hücuma keçen ermeni ordusu Laçını işğal edib. Qeyd edek ki, rayonun işğalını reallaşdıran düşmen qüvvelerinin böyük h ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 2547 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 18.05.2010 | Şərhlər (6)

« 1 2 ... 70 71 72 73 74 ... 80 81 »
Axtarış
Təqvim
«  İyul 2024  »
BBeÇaÇCaCŞ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Yazıların arxivi
Design by UsiGroup  © 2024