Saytın menyusu
Statistika

Onlaynda cəmi: 1
Qonaqlar: 1
İstifadəçilər: 0
Giriş forması
Ana səhifə » Arxiv
Hörmetli sayt istifadeçileri, bir az aktiv olub, forumda da iştirak edin. Qeydiyyatdan keçmekle açılmış mövzuda öz fikirlerinizi bildire biler ve ya özünüz yeni bir mövzu aça bilersiz. Bunun üçün evvelceden saytda qeydiyyatdan keçin ve Menuda Forum bölmesini seçin.
Hansısa bir problemle rastlaşsaz Qonaq kitabçasında bildirin.Forumun URL-u : vetenperver.net/forum
Baxışlar: 3091 | Əlavə etdi: Natiq | Tarix: 05.05.2010 | Şərhlər (19)

Genc Vetenperverler Birliyi Ümummilli liderimiz Heyder Eliyevin anadan olmasının 87-ci ildönümü ile elaqedar “Veteni müdafie etmek her bir genc üçün müqedes bir vezife olmalıdır “ mövzusunda tedbir keçirib
Tedbirde Birliyin İdare Heyetinin üzvleri, yerli şöbeler, üzv olan İdman Federasiyaların, mextelif QHT nümayendeleri GVB üzvleri ve diger şexsler iştirak etmişler.
Tedbiri giriş sözü ile açan birliyin sedri Müqamet Eliyev ulu önderin xatiresini bir deqiqelik sükut ile yad etdikden sonra mövzu etrafında etraflı söhbet etmişdir.
Qeyd etmişdir ki, Heyder Eliyev Azerbaycanın en çetin ve mürekkeb dövrlerinde hakimiyyete gelerek dövletini xilas etmiş, milletinin geleceyini temin etmişdir. Ulu onderin 1993-cü ilin iyununda hakimiyyete qayıdışını Azerbaycan müsteqillik tarixinin ikinci merhelesi-dirceliş merhelesinin başlanğıcı kimi seciyyelendirmek lazımdır. Onun idareçiliyi müsteqillik, azerbaycançılıq, dövletçilik, edaletlilik, demokratiya, milli tereqqi, dünyevilik, ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 1988 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 05.05.2010 | Şərhlər (0)

“Genc Vetenperverler Birliyi” qondarma ermeni soyqrımı ile bağlı “ ermeni saxtakarlığına ve uydurmalarına son qoyulsun!” mövzusunda tedbir keçirib. Tedbirde GVB-nin sedri Müqamet eliyev ermenilerin Azerbaycana, Türkiyeye qarşı zaman-zaman heyata keçirdiyi amansız soyqırımı siyaseti ve vandalizm emellerinden, 1919 - cu il 24 aprel hadiseleri haqqında tarixi faktlardan danışıb: “O zaman İngilterede neşr olunmuş bir cox qezetlerde melumat verilirdi ki, 1914 – cü iledek Osmanlı dövletinin erazisinde yaşayan ermenilerin sayı heç 1 milyon 300 min nefer çatmırdı. Bele olan halda bir il sonra guya 1 milyon 500 min nefer ermeninin öldürülmesi faktı cefengiyatdır. evvelce ermeniler aprelin 24-de 300 min öldüyünü elan etdiler, sonra 500 min, sonra ise 1 milyon 500 min kimi göstermişler”. O qeyd edib ki, eslinde 1915-ci ilde baş veren hadiselerin esl mahiyyeti o zamanlar da, indi de Qerb dövletlerin siyasi dairelerine ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 878 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 23.04.2010 | Şərhlər (0)

14 aprel tarixinde Genc Vetenperverler Birliyinin bir neçe feal genc üzvü Polşa sefirliyinde olmuşdur. Hümanitar ve Medeniyyet şöbesinin müdiri Qaçayev Natiqin bildirdiyine göre onlar evvelce sefirlik qarşısına qerenfiller qoymuş, daha sonra sefirliyin nümayendelerine Smolensk şeherinde baş vermiş facie ile elaqedar baş sağlığı vermişdir. Qeyd olunmuşdur ki, merhum prezident Lex Kaçinski Azerbaycan xalqının dostu idi ve O Azerbaycanı sevirdi. Buna misal olaraq O, öz doğum gününü Azerbaycanda qeyd etmesini göstermek olar. Hemçinin Lex Kaçinski xüsusi xidmetlerine göre Azerbaycan Respublikasının prezidenti cenab İlham Eliyev terefinden "Heyder Eliyev" ordeni ile teltif olunmuşdur.
Daha sonra xatire kitabına ürek sözleri yazılmışdır.
Baxışlar: 821 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 14.04.2010 | Şərhlər (0)

Cebhe xettinde ateşkesin ermeniler terefden pozulması davam edir.
Müdafie nazirliyinin metbuat xidmetinden verilen melumata göre, Ermenistan Silahlı Qüvvelerinin bölmeleri aprelin 5-de saat 11.00-dan 11.25-dek Cebrayıl rayonunun Mehdili, Cocuqmercanlı kendleri yaxınlığında ve adsız yüksekliklerde yerleşen mövqelerden, saat 16.40-dan 16.56-dek Ağdam rayonunun Merzili ve Yusifcanlı kendleri yaxınlığında yerleşen mövqelerden, saat 20.00-dan 20.26-dek Xocavend rayonunun Kuropatkino kendi yaxınlığında yerleşen mövqelerden Azerbaycan Silahlı Qüvvelerinin üzbeüz mövqelerini avtomat ve pulemyotlardan ateşe tutublar.
Bütün hallarda düşmen cavab ateşi ile susdurulub, itki yoxdur.
Lent.az
Baxışlar: 1050 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 06.04.2010 | Şərhlər (0)

Bu gün Ermenistan iki azerbaycanlının meyidini Azerbaycana tehvil verib. Bu barede Beynelxalq Qızıl Xaç Komitesinin (BQXK) Azerbaycan nümayendeliyinin metbuat katibi Gülnaz Quliyeva melumat verib.
Emeliyyat Ermenistanın Yeresxavan şeheri ile Azerbaycanın Sederek şeheri arasındakı yolda heyata keçirilib.
Esir ve itkin düşmüş, girov götürülmüş vetendaşlarla elaqedar Dövlet Komissiyasının katibi Şahin Sayılov
bildirib ki, Qazax rayon sakinleri olan Hesen Hüseyn oğlu Hüseynov ve Sakit Şerif oğlu Memmedovun Ermenistan silahlı qüvveleri terefinden martın 2-3-de Qazax rayonunun Mezem kendi ile Ermenistanın İcevan rayonunun God kendi istiqametinde öldürülübler. Ermenistan terefi onları texribat qrupunun üzvleri kimi teqdim etse de, eslinde onlar mülki şexsler olub ve mal-qara otaran zaman sehven Ermenistan terefine keçibler.
Meyidlerin tehvil verilmesi Beynelxalq Qızıl Xaç Komitesinin vasiteçiliyi ile heyata keçirilib.

anspress.com

Baxışlar: 1194 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 03.04.2010 | Şərhlər (0)

İşğal neticesinde 53 340 nefer adam qovulub, 511 dinc sakin öldürülüb, 321 nefer esir götürülüb ve itkin düşüb.

Kelbecer rayonunun işğalından 17 il ötür. Kelbecer 1993-cü il aprel ayının 2-de Ermenistan silahlı qüvveleri terefinden işğal edilib. Dağlıq Qarabağ erazisinden kenarda yerleşen, 1936 kv.km erazisi, 58 min nefer ehalisi olan Kelbecer rayonunun Ermenistan terefinden işğalı neticesinde dinc ehaliye vehşicesine divan tutulub, yerli ehali min iller boyu yaşadığı ata-baba torpağından qovularaq didergin salınıb.
Kelbecerin işğalından sonra 3205 saylı iclasda BMT Tehlükesizlik Şurası 822 saylı Qetname qebul edib. Qetnamede bütün işğalçı qüvvelerin Kelbecer ve Azerbaycanın diger işğal olunmuş rayonlarından derhal çıxarılması teleb olunur. Lakin indiyedek hemin qetnameden ireli gelen her hansı öhdelik yerine yetirilmeyib.
Kelbecer rayonunun ehalisi Azerbaycan Respublika ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 2114 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 02.04.2010 | Şərhlər (0)

Mart Soyqırımı-1918
Mart Soyqırımı ve ya Mart Hadiseleri — 1918-ci ilin 30 mart ve 3 aprel tarixleri arasında Bakı şeherinde ve Bakı quberniyasının müxtelif bölgelerinde, elece de Şamaxı, Quba, Xaçmaz, Lenkeran, Hacıqabul, Selyan, Zengezur, Qarabağ, Naxçıvan ve diger erazilerde Bakı Soveti ve daşnak ermeni silahlı destelerinin azerbaycanlılara qarşı töretdikleri qırğın. Resmi menbelere esasen soyqırımın neticesinde 12 mine yaxın azerbaycanlı qetle yetirilmiş, on minlerle insan itkin düşmüşdür. Azerbaycan prezidenti Heyder Eliyevin 26 mart 1998-ci il tarixli serencamı ile 31 mart Azerbaycanlıların Soyqırım Günü kimi qeyd olunur.
Tarixi faktlar
1917-ci ilde Rusiyada baş vermiş Oktyabr inqilabının neticesinde, Stepan Şaumyanın başçılıq etdiyi bolşevik Bakı Soveti Bakı quberniyasında hakimiyyeti ele keçirmişdir.

Etnik ermeni olan ve Britaniya hökümetinden m ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 7717 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 31.03.2010 | Şərhlər (7)

Genc Vetenperverler Birliyi 31 mart Azerbaycanlıların soyqırımı günü münasibeti ile “Ermenilerin töretdikleri soyqırımlara ve terrorlara son qoyulmalıdır!” mövzusunda tedbir keçirib. Tedbirde qurumun yerli şöbeleri, İdare Heyetine üzv olan teşkilatların nümayendeleri, tarixşünaslar, ziyalılar ve diger qurumların emekdaşları iştirak edibler. Evvelce mart soyqırımında qetle yetirilen soydaşlarımızın eziz xatiresi bir deqiqelik sükutla yad edilib. Daha sonra çıxış eden sedr Müqamet Eliyevin bildirib ki, 1988 ci ilden başlayaraq her il 31 mart azerbaycanlıların soyqırımı günü kimi dövlet seviyesinde qeyd edilir. Mehz merhum Prezidentimiz Heyder Eliyevin teşebüsü ile son iki yüz ilde xalqımıza qarşı töredilmiş ağır cinayetler “Azerbaycanlıların soyqırımı haqqında” 26 mart 1988 ci il tarixli fermanı ile hemin hadiselere hüquqi-siyasi qiymet verilib. Sonra qeyd edilib ki, ermenilerin ve onların havadarlarının xal ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 3502 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 30.03.2010 | Şərhlər (4)

Genc Vetenperverler Birliyi (GVB) “Novruz Bayramı Birlik qardaşlıq bayramıdır” mövzusunda tedbir keçirib. Tedbirde Birliyin İdare Heyetinin üzvleri, müşavirler, idman federasiyalarının nümayendeleri, meşqçiler, idmançılar ve valideynler iştirak edibler. Tedbirde çıxış eden GVB-in sedri, fexri beden terbiyesi ve idman işçisi Müqamet Eliyev Azerbaycan xalqını Novruz bayramı münasibetile tebrik edib. O, bildirib ki, esrlerden, qerinelerden keçerek bu günümüze qeder gelen Novruz bayramı ölkemizde geniş qeyd olunur. M.Eliyev Novruz bayramının bir çox Türk ve müselman ölkelerinde, o cümleden Orta Asiyada ve Azerbaycanda qeyd olunduğunu söyleyib. Bildirib ki, qedim dövrlerden bu yana xalqımız Novruzu yeni ilin başlanğıcı hesab edib, onu bolluq, bereket ve firavanlığın ezeli kimi remzleşdirib. M.Eliyev Azerbaycanın odlar ölkesi kimi odla bağlı zengin enenelere malik olduğunu, Novruz bayramının tebietin oyanması, ekinçilik teserrüfatının başlanması ile bağlı qeyd olunduğunu söyleyib. Tedbirde G ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 1068 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 17.03.2010 | Şərhlər (0)

« 1 2 ... 70 71 72 73 74 ... 78 79 »
Axtarış
Təqvim
«  Aprel 2024  »
BBeÇaÇCaCŞ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Yazıların arxivi
Design by UsiGroup  © 2024