Saytın menyusu
Statistika

Onlaynda cəmi: 1
Qonaqlar: 1
İstifadəçilər: 0
Giriş forması
Ana səhifə » Arxiv
Yaxın vaxtlarda Bakıda Türkiyenin herbi senaye sektorunda fealiyyet gösteren şirketlerinin ve müvafiq dövlet strukturlarının iştirakı ile görüş keçirilmesi planlaşdırılır.
Herbi senaye sahesinde yaxın perspektiv üzre emekdaşlığın istiqametlerini müeyyenleşdirilmesini ehate edecek görüşde atıcı silahların, rabite vasitelerinin, hemçinin bezi zirehli texnikaların birge istehsalı ve modernizasiyasına dair müzakirelerin aparılması nezerde tutulur.
Müzakire olunacaq meseleler arasında Türkiye ile müşterek olaraq 3 atıcı silahın birge istehsalı da var. Artıq terefler arasında ilkin razılıq elde olunub ve müzakirelerin yekunlaşmasının ardınca, istehsalı heyata keçirmek üçün birge müessisenin yaradılmasına baxıla biler.
Müzakirelerin keçirilme vaxtını ve müzakire edilecek meseleler iyunun evvellerinde Bakıya sefer edecek Türkiye Milli Müdafie Nazirliyinin Müdafie Senayesi Katibliyinin heyeti i ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 2445 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 26.05.2010 | Şərhlər (0)

Şuşa şeherinin Turşsu deyilen erazisinden ve Ermenistanın Gorus rayonu istiqametinden hücuma keçen ermeni ordusu Laçını işğal edib

Laçın rayonunun Ermenistan silahlı qüvveleri terefinden işğal olunmasından 18 il ötür. On sekkiz ildir ki, 60 minden artıq laçınlı respublikanın 59 şeher ve rayonunda müveqqeti meskunlaşaraq, mecburi köçkünlük heyatı yaşayır. Rayonun bütün icra strukturları Ağcabedi rayonunun Taxtakörpü erazisinde fealiyyet gösterir.
Laçının etrafında yerleşen rayon ve yaşayış menteqelerini işğal eden ermeni silahlı qüvveleri intensiv olaraq ağır artilleriya silahlarından rayon merkezini ateşe tutublar. 1992-ci il may ayının 16-dan 17-ne keçen gece Şuşa şeherinin Turşsu deyilen erazisinden ve Ermenistanın Gorus rayonu istiqametinden hücuma keçen ermeni ordusu Laçını işğal edib. Qeyd edek ki, rayonun işğalını reallaşdıran düşmen qüvvelerinin böyük h ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 2529 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 18.05.2010 | Şərhlər (6)

“Mayın 11-de prezident İlham Eliyev hadise ile bağlı keçirdiyi müşavirede beyan etdi ki, subasma zonasında insanlara deymiş zerer dövlet terefinden ödenilecek. Prezident qeyd etdi ki, Azerbaycan dövleti güclü dövletdir, öz ehalisine deymiş zereri özü ödeyecek. KİV-lerden xeber tuturam ki, bezi humanitar teşkilatlar subasma zonasında yardım kampaniyasına hazırlaşırlar. Buna heç bir ehtiyac yoxdur”.
Bunu hazırda subasma zonasındakı operativ qerargahda olan fövqelade hallar naziri Kemaleddin Heyderov jurnalistlere açıqlamasında deyib. Nazir söyleyib ki, prezident artıq Fövqelade Hallar Nazirliyine müeyyen qeder vesait de ayırıb. Onun sözlerine göre, bütün zererçekenler erzaq, yataq desti, tibbi xidmetle temin olunub: “Zererçekenlere yardım etmek isteyen insanlara, teşkilatlara teşekkür edirik. Amma bu yardımlara ehtiyac yoxdur”.
qhtxeber.az
Baxışlar: 4824 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 13.05.2010 | Şərhlər (19)

Heyder Eliyev sarayının qarşısındakı parkda möhteşem gül bayramı teşkil edilib
Merhum prezident, dünya şöhretli siyasi xadim Heyder eliyevin anadan olmasının 87-ci ildönümü ile elaqedar Bakıda, ulu önderin adını daşıyan sarayın qarşısındakı parkda möhteşem gül bayramı teşkil edilib.
Azerbaycan Prezidenti İlham eliyev ve xanımı Mehriban eliyeva gül bayramında olublar. Dövlet başçısına melumat verilib ki, seher tezden başlayaraq paytaxt sakinleri Bakı Şeher İcra Hakimiyyetinin teşkilatçılığı ile xarici ölkelerden getirilmiş gül-çiçekle bezedilen parka gelirler. Gül bayramında dünyanın bir çox ölkelerinden getirilmiş müxtelif güllerden istifade olunub.
Prezident İlham eliyev ve xanımı H. eliyevin abidesini ziyaret edibler, gül-çiçeye qerq olmuş parkın gözelliyi ile tanış olublar. Dövlet başçısı ve xanımı Heyder eliyevin güllerden yığılmış portreti önünde xatire şekli çekdiribler
Baxışlar: 964 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 10.05.2010 | Şərhlər (0)

İlham Eliyev Heyder Eliyevin mezarı üzerine eklil qoyub

Azerbaycanın dövlet başçısı İlham Eliyev merhum prezident Heyder Eliyevin defn olunduğu Fexri xiyabanı ziyaret edib ve onun mezarı üzerine eklil qoyub.
Azerbaycan hökumeti ve parlamenti, hemçinin diplomatik korpus ve ictimaiyyet nümayendeleri de Heyder Eliyevin mezarını ziyaret edibler
anspress.com
Baxışlar: 997 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 10.05.2010 | Şərhlər (0)

Heyder Elirza oğlu Eliyev 1923-cü il mayın 10-da Azerbaycanın Naxçıvan şeherinde anadan olmuşdur. O, 1939-cu ilde Naxçıvan Pedaqoji Texnikumunu bitirdikden sonra Azerbaycan Senaye İnstitutunun (indiki Azerbaycan Dövlet Neft Akademiyası) memarlıq fakültesinde tehsil almışdır. Başlanan müharibe ona tehsilini başa çatdırmağa imkan vermemişdir.
1941-ci ilden Heyder Eliyev Naxçıvan MSSR Xalq Daxili İşler Komissarlığında ve Naxçıvan MSSR Xalq Komissarları Sovetinde şöbe müdiri vezifesinde işlemiş ve 1944-cü ilde dövlet tehlükesizliyi orqanlarında işe gönderilmişdir. Bu dövrden tehlükesizlik orqanları sisteminde çalışan Heyder Eliyev 1964-cü ilden Azerbaycan SSR Nazirler Soveti yanında Dövlet Tehlükesizliyi Komitesi sedrinin müavini, 1967-ci ilden ise sedri vezifesinde işlemiş, general-mayor rütbesine qeder yükselmişdir. Hemin illerde o, Leninqradda (indiki Sankt-Peterburq) xüsusi ali tehsil almış, 1957-c ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 2030 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 10.05.2010 | Şərhlər (2)

Rusiyalı jurnalist Viktoriya İvlevanın ermeni uşaq qatillerinin Xocalıda töretdikleri qanlı qırğından bir neçe gün sonra çekdiyi ve http://www.fotosoyuz.ru saytında derc etdirdiyi fotoşekiller Yozef Gebbelsin ermeni hemkarı Ara Saqatelyanın başçılıq etdiyi ermeni tebliğatının dehşetli yalanını ifşa edir. İnsanların baş derisini soyan ermenilerin vekilleri uzun iller boyu bütün dünyaya car çekirdiler ki, guya qaçqınlar yalnız ermeni herbçilerinin nezaret etmediyi Ağdam yaxınlığındakı erazide güllelenmişler. Dağlıq Qarabağın inzibati erazisinde ise heç bir qetl töredilmemişdir, çünki dinc ehalinin çıxması üçün “alicenablıq” gösterilib dehliz saxlanılmışdı.
Bütün bunlar yalandır ve ermeni herbi cinayetkarlarının müdafieçileri bütün bu vaxt erzinde özleri bunu çox gözel bilirdiler.
Viktoriya İvlevanın qırğından bir neçe gün sonra çekdiyi ve internetde aşkar edilmiş şekiller bir daha tekzibolunmaz suretde sübut edir ki, ermeni “qehremanları” Xocalı qadınlarını ve uşaqlarını te ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 1506 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 09.05.2010 | Şərhlər (0)

Döyüşlerde gösterdikleri igidliye göre ölkemizin 130-dan çox vetendaşı Sovet İttifaqı Qehremanı adına layiq görülüb

kinci Dünya müharibesinde faşizm üzerinde Qelebeden 65 il keçir. Beşer tarixinde en dehşetli müharibesinde qelebenin elde olunmasına Azerbaycan xalqı da böyük töhfeler verib. Bu qanlı müharibede Azerbaycan xalqı 640 minden çox oğul ve qızını cebheye yola salıb, onların texminen yarısı döyüşlerde helak olub. Qanlı-qadalı döyüşlerde gösterdikleri igidliye göre ölkemizin 130-dan çox vetendaşı Sovet İttifaqı Qehremanı adına layiq görülüb, 170 minden çox esger ve zabitimiz müxtelif orden ve medallarla teltif edilib.
Azerbaycanda teşkil olunmuş diviziyalar Qafqazdan Berlinedek şanlı döyüş yolu keçib, yüzlerle hemyerlimiz ise partizan destelerinin terkibinde vuruşub. Azerbaycanlı çağırışçı ve könüllülerden formalaşdırılmış 77-ci, 223-cü, 336-cı, 402-ci ve 416-cı milli atıcı divi ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 1222 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 09.05.2010 | Şərhlər (0)

Bu gün Atatürk Merkezinde Milli QHT Forumunun teşkilatçılığı ile Ümummilli lider Ulu önder Heyder Eliyevin 87 illiyine hesr olunmuş "Demokratik dövlet ve vetendaş cemiyyeti" adlı tedbir keçirilmişdir. Tedbirde müxtelif vezifeli şexsler ve QHT nümayendeleri hemçinin Genc Vetenperverler Birliyi iştirak etmişdir. Tedbiri giriş sözü ile MQF-nin prezidenti Rauf Zeyni açmış, 8 may Şuşa şeherinde helak olanların ve Ulu Önder Heyder Eliyevin eziz xatiresi bir deqiqelik sükut ile yad edilmişdir. Daha sonra çıxış eden Bakıxanov adına Tarix İnstitunun direktor müavini, tarix elmleri namizedi Cebi Behramov Heyder Eliyevin demokratik cemiyyet quruculuğunda rolu mövzusunda geniş meruze etmişdir.
Sonra meruzeler etrafında çıxışlar olmuş ve tedbire yekun vurulmuşdur.
Baxışlar: 1035 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 07.05.2010 | Şərhlər (0)

Hörmetli sayt istifadeçileri, bir az aktiv olub, forumda da iştirak edin. Qeydiyyatdan keçmekle açılmış mövzuda öz fikirlerinizi bildire biler ve ya özünüz yeni bir mövzu aça bilersiz. Bunun üçün evvelceden saytda qeydiyyatdan keçin ve Menuda Forum bölmesini seçin.
Hansısa bir problemle rastlaşsaz Qonaq kitabçasında bildirin.Forumun URL-u : vetenperver.net/forum
Baxışlar: 3091 | Əlavə etdi: Natiq | Tarix: 05.05.2010 | Şərhlər (19)

« 1 2 ... 69 70 71 72 73 ... 78 79 »
Axtarış
Təqvim
«  Aprel 2024  »
BBeÇaÇCaCŞ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Yazıların arxivi
Design by UsiGroup  © 2024