Saytın menyusu
Statistika

Onlaynda cəmi: 1
Qonaqlar: 1
İstifadəçilər: 0
Giriş forması
Ana səhifə » Arxiv
Genc Vetenperverler Birliyi 26 İyun - Azerbaycan Silahlı Qüvveler Günü münasibetile “Güclü Azerbaycan Ordusu ölkede heyata keçirilen dövlet quruculuğunun en böyük uğurlarından biridir” mövzusunda elmi konfrans keçirib.Tedbirde GVB-nin İdare Heyetinin üzvleri, yerli şöbeleri, müxtelif idman federasiyalarının meşqçileri, idmançılar ve QHT nümayendeleri iştirak edibler. Tedbirde çıxış eden GVB-nin sedri, Fexri beden terbiyesi ve idman işcisi Müqamet Eliyev Silahlı Qüvveler Günü ile bağlı toplantı iştirakçılarına melumat verib. M.Eliyev bildirib ki, ölkede bütün sahelerde heyata keçirilen uğurlu dövlet siyaseti ordu quruculuğu prosesinden de yan keçmeyib. GVB-nin sedri qeyd edib ki, ölkenin etibarlı müdafiesinin teşkil edilmesi, herbi potensialın güclendirilmesi, qoşun birleşmelerinin döyüş hazırlığının müasir standartlar seviyyesine çatdırılması üçün bir sıra uğurlu işler görülür. M.Eliyev bildirib ki, Azerbaycanda ordu quruculuğu işine ümummilli lider Heyder Eliyevin 1993-cü ilde Azerbay ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 839 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 25.06.2010 | Şərhlər (0)

Milli Ordumuzun Ağdamın Çıraqlı kendi erazisindeki mövqeleri 2 saat erzinde fasilelerle ateşe meruz qalıb
Ermenistan silahlı qüvveleri bu gece Azerbaycan ordusunun mövqeleri ile yanaşı yaşayış menteqelerini de ateşe tutub. Saat 00.00 radelerinde işğal altında olan Ağdamın Gülçülük Sovxozu adlanan eraziden Milli Ordumuzun hemin rayonun Çıraqlı kendi erazisindeki mövqeleri 2 saat erzinde fasilelerle ateşe meruz qalıb. Atışma intensiv olub, ermeni terefi evleri ve ekin sahelerini güllebaran edib. Qarşı teref cavab ateşi ile susdurulub, itki yoxdur.
Yerli sakinler arasında teşviş yaratmağa cehd gösteren ermeni terefi son bir heftede Ağdamın üç yaşayış menteqesini, ümumilikde, 8 saatdan çox ateş altında saxlayıb. Bu müddet erazinde defelerle ermenilerin tecavüzüne meruz qalan Çıraqlı kendi öten gece üç istiqametden güllebaran edilib.
Gece saat 22.00-dan etibaren başlayan ateş 23.30 radelerinden daha da intensivleşib. Sakinlerin sözlerine göre, bir saniye erzinde kende o ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 875 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 24.06.2010 | Şərhlər (0)

Dünya qaçqınları sırasında Azerbaycanın da 1 milyondan artıq qaçqını qeydiyyatdadır
Bu gün - 20 iyun, Ümumdünya Qaçqınlar günüdür. BMT Baş Assambleyasının 4 dekabr 2000-ci il tarixde hemreylikle qebul etdiyi qetnameye esasen 20 iyun tarixi Ümumdünya Qaçqınlar Günü kimi qeyd edilir. Dünya qaçqınları sırasında Azerbaycanın da 1 milyondan artıq qaçqını qeydiyyatdadır.
anspress
Baxışlar: 723 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 20.06.2010 | Şərhlər (0)


Azerbaycan torpaqlarının bir hissesini işğal altında saxlayan Ermenistan Silahlı Qüvveleri cebhe xettinde itki veribler.
APA-nın “News.am” saytına istinaden yaydığı melumata göre, helak olan herbçi sıravi Anuşavan Kirakosyandır. Ermeni herbçi iyunun 16-da baş vermiş atışmada öldürülüb.
Qeyd edek ki, cebhenin Füzuli istiqametinde ermenilerin ateşkes rejiminin pozması neticesinde Azerbaycan ordusu da bir esgerini itirib. Şeki rayon herbi komissarlığından herbi xidmete çağırılmış Xan Sefer oğlu Esgerov ermenilerin açdığı ateş neticesinde şehid olub.
Baxışlar: 903 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 18.06.2010 | Şərhlər (0)

Ermenistan Silahlı Qüvvelerinin Füzuli istiqametinde ateşkesi pozması neticesinde Azerbaycan Ordusunun herbçisi şehid olub.
APA-nın Qarabağ bürosunun xeberine göre, 1991-ci il tevellüdlü esger Yusifov Xan Sefer oğlu döş nahiyesinden aldığı gülle yarasından ölüb. Onun 2009-cu ilin aprel ayında Şeki rayon Herbi Komissarlığından herbi xidmete çağırıldığı bildirilir.
Müdafie Nazirliyinin metbuat xidmetinden APA-ya faktı tesdiqleyibler.
APA-nın Şeki-Zaqatala bürosu xeber verir ki, şehid esger doğulduğu Şeki rayon Qozlu Bulaq kendinde iyunun 17-de torpağa tapşırılıb. Defn merasiminde X. Yusifovun qulluq etdiyi herbi hissenin bir qrup zabit ve esger heyeti, Şeki şeher Herbi Komissarlığının nümayendeleri ve Qozlu Bulaq kend sakinleri iştirak edib.
Baxışlar: 1069 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 18.06.2010 | Şərhlər (0)


Çingiz Mustafayev 1960-cı il avqustun 29-da herbçi ailesinde anadan olub. 1983-cü ilde Azerbaycan Tibb İnstitutunu bitirib. 1985-ci ilde yaratdığı "Cengi" birliyindeki fealiyyeti ile Azerbaycan genclerinin lideri seviyyesine yükselib. Bu Sovet İttifaqında başlanan yenileşme prosesinin Azerbaycanda teşekkül tapan ilk yetkin tezahürü idi. Azerbaycanın medeni-ictimai heyatında oynmağa başladığı rol Çingiz Mustafayevi islahtçı-novator lider simasında teqdim etmekde idi.
Ermenistanın Azerbaycana qarşı Qarabağ tecavüzü başlayandan sonra Çingiz jurnalistikaya üz tutdu. O 1991-ci ilden Azerbaycan Dövlet Televiziyasında reportyor kimi çalışmağa başladı. Ancaq yalnız Azerbaycan miqyasında fealiyyet göstermekle kifayetlenmedi. Onun reportajları informasiya blokadasında olan Azerbaycan haqqında gerçekliklerin Amerika ve Avropanın aparıcı teleagentlikleri ve televiziyalarına yol tapdı. Dövlet televiziyas ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 1304 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 15.06.2010 | Şərhlər (0)

17 il evvel ölkede başlanan vetendaş müharibesi hakimiyyeti Heyder Eliyevi Bakıya devet etmeye mecbur etdi
1993-cü ilin iyununda Azerbaycan vetendaş müharibesi tehlükesi ile üz-üze qalmışdı. Ermenilerin elan olunmamış herbi tecavüzüne meruz qalan Azerbaycanın daxilinde qardaş qırğınının başlanması, vetendaş müharibesine zemin yaranması, ayrı-ayrı bölgelerde ise separatçılıq ve parçalanma meyllerinin baş qaldırması, Azerbaycının bir dövlet kimi varlığına birdefelik son qoyulması planı tam gücü ile işe salınmışdı. İki illik müsteqillik tarixine baxmayaraq, ölke tebeddülatlar dalğasından hele de xilas ola bilmemişdi. 1993-cü il iyunun 4-de Gencede polkovnik Suret Hüseynovun nezareti altında olan herbi hissenin hakimiyyete itaetsizliyi ise ölkeni tamamile xaosa sürükleyir. Situasiyanı nezarete almaq üçün hakimiyyetin atdığı telesik addımlar veziyyeti düzeltmedi. Eksine, Genceye yola düşen dövlet nümaye ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 847 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 15.06.2010 | Şərhlər (0)

Genc Vetenperverler Birliyi Tehsil Nazirliyinin Respublika İdman Merkezinin 1 saylı İxtisaslaşdırılmış Olimpiya Ehtiyatları Uşaq Gencler Mektebinde 15 iyun Milli Qurtuluş Gününe hesr olunmuş “Müsteqil Azerbaycan Respublikası gelecek nesiller qarşısında öz borcunu şerefle yerine yetirir” mövzusunda tedbir keçirilib. Tedbirde çıxış eden GVB-nin sedri Müqamet Eliyev Milli Qurtuluş Gününün tarixi barede melumat verib. M.Eliyev bildirib ki, hele o zaman ölkede başlanan vetendaş müharibesi hakimiyyetin siyasi rehberliyini Naxçıvan Ali Meclisinin sedri Heyder Eliyevi Bakıya devet etmeye mecbur etmişdi. 1993-cü ilin iyununda Azerbaycan vetendaş müharibesi tehlükesi ile üz-üze qaldığını diqqete çatdıran M.Eliyev o zamanlar ermenilerin elan olunmamış herbi tecavüzüne meruz qalan Azerbaycanın daxilinde qardaş qırğınının başlanması, vetendaş müharibesine zemin yaranması, ayrı-ayrı bölgelerde ise separatçılıq ve parçalanma meyllerinin baş qaldırması, Azerbaycının bir dövlet kimi varlığına son qoyul ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 738 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 13.06.2010 | Şərhlər (0)

Onlar Tel-Evivin Ben-qurion aeroportundadırlar
“Azadlıq donanması”nda saxlanılmış iki Azerbaycan vetendaşının İsrailden Vetene bazar günü dönmesi gözlenilir. Hele ki işçiler Tel-Evivin Ben-qurion aeroportunda xüsusi olaraq onlar üçün ayrılmış yerdedirler.
Bu barede İsrail Daxili İşler Nazirliyinin immiqrasiya meseleleri üzre şöbesinden “Trend”e melumat verilib.
Melumatda bildirilir ki, Azerbaycan vetendaşları hazırda İsraildedir, çünki onların reysi bazar günü baş tutacaq. Hemyerlilerimiz Ben-qurion adına aeroportda, ölkeni terk etmek isteyen ve ya terk etmeli olan, lakin bunu ede bilmeyen şexsler üçün xüsusi ayrılmış yerdedirler.
Qeyd edek ki, İsrailde saxlanılan “Azadlıq donanması”nda olan iki azerbaycanlının şexsiyyeti artıq müeyyenleşib. Bunlar Meherrem Orucov ve Qaraoğlan Quliyevdir.

Baxışlar: 730 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 04.06.2010 | Şərhlər (0)

Genc Vetenperverler Birliyi 28 may Respublika günü münasibeti ile elmi praktik konfrans keçirib. Tedbirde İdman federasiyalarının nümayendeleri, meşqçiler, Qarabağ veteranları, birliyin yerli şöbelerinin üzvleri, QHT-nin nümayendeleri iştirak edibler. Tedbirde çıxış eden GVB-nin sedri Müqamet Eliyev 28 may Respublika günü münasibeti ile bütün Azerbaycan xalqını tebrik edib. M.Eliyev onu da bildirib ki, Ulu önderimizin hakimiyyete gelmesi ile müsteqil dövletin yaranması üçün zeruri olan Nazirliklerin yaradılmasını, Avropaya inteqrasiya olunması üçün ciddi addımlar atdı. “Ulu önder Heyder Eliyevin siyasi kursunun davamçısı olan Respublika Prezidenti İlham Eliyevin apardığı yüksek seviyyede işler her bir sahede xalq terefinden, QHT terefinden desteklenir”-deye M.Eliyev bildirib.
Tedbirde Birliyin İdare heyetinin üzvleri, Humanitar ve medeniyyet şöbesinin müdiri Natiq Qaçayev, Kontakt karate-do federasiyası ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 914 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 28.05.2010 | Şərhlər (0)

« 1 2 ... 68 69 70 71 72 ... 78 79 »
Axtarış
Təqvim
«  Aprel 2024  »
BBeÇaÇCaCŞ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Yazıların arxivi
Design by UsiGroup  © 2024