Saytın menyusu
Statistika

Onlaynda cəmi: 1
Qonaqlar: 1
İstifadəçilər: 0
Giriş forması
Ana səhifə » Arxiv

“Palmali” Şirketler Qrupu Azerbaycan qehremanları, ziyalıları ve tarixi guşelerimizi dünya sularında tanıtmağı davam etdirir. Mübariz İbrahimovun adını daşıyacaq gemi oktyabr ayının 15-de Türkiyede "Beşiktaş" gemiqayırma zavodundan suya endirilecek. Armada tipli gemiye Milli Qehreman Mübariz İbrahimovun adının verilmesi "Palmali" Şirketler Qrupunun prezidenti Mübariz Mensimovun gösterişi ile heyata keçirilib. Türkiyede suya endirilecek gemi Milli Qehreman Mübariz İbrahimovun adını dünya sularında tanıdacaq.
Qeyd ki, Azerbaycan Silahlı Qüvvelerinin giziri Mübariz İbrahimov bu il iyun ayının 18-de cebhenin Terter rayonunu Çaylı kendi istiqametinde Ermenistan silahlı qüvvelerinin hücumunu def ederken bir neçe ermeni esgerini öldürerek qehremancasına şehid olub. 22 yaşlı gizir Mübariz İbrahimovun meyiti ermeniler terefinden götürülüb ve hele de geri qaytarılmayıb. Onun adı en böyük elektron kita ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 801 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 04.08.2010 | Şərhlər (0)


Heyatı
Mübariz İbrahimov 1988-ci il fevralın 7-de Bilesuvar rayonunun Eliabad kendinde anadan olub. 1994-cü il şehid M.Piriyev adına Eliabad kend orta mektebinin 1-ci sinfine daxil olaraq 2005-ci ilde orada orta tehsilini başa vurub.Hemin il heqiqi herbi xidmete çağrılıb. Eskeri xidmetini Daxili Qoşunların "N" saylı herbi hissesinin Xüsusi Teyinatlı Bölüyünde keçirib. Heqiqi herbi xidmetini 2007-ci ilde çavuş rütbesinde başa vurub.Bir müddet mülki işlerde işledikden sonra 2009-cu ilin avqust ayında yeniden gizir rütbesinde herbi xidmetde çalışmağa başlayıb. Bir müddet sonra öz arzusu ile cebhe bölgesindeki herbi hisselerden birinde xidmet etmeye başlayıb.
Qehramanlığı
19 iyun 2010-cu il tarixinde gece saat 23:30 radelerinde gizir Mübariz İbrahimov tekbaşına iki ordu arasındakı 1 kilometrlik minalanmış saheni keçir. Ermenistan Silahlı Qüvvelerinin çox sayda esger ve zabitini gözleni ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 2285 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 04.08.2010 | Şərhlər (6)



Azerbaycanda ilk defe latın qrafikalı elifbadan istifade 1918-ci ile tesadüf edir
Bu gün Azerbaycan dili ve elifbası günüdür. Azerbaycanda ilk defe latın qrafikalı elifbadan istifade 1918-ci ile - Xalq Cümhuriyyeti dövrüne tesadüf edir. Hemin dövrden evvel resmi yazışmalar ereb qrafikalı eski elifba ile heyata keçirilirdi. Sovet hakimiyyeti illerinde de Azerbaycan elifbasında deyişikler edilir ve kiril qrafikasına keçilir.
1991-ci il, dekabrın 25-de Azerbaycan Ali Soveti latın qrafikalı Azerbaycan elifbasının berpa olunması ile bağlı qerar qebul edir. Bunun tam resmi tetbiqine 10 il sonra başlanılır ve bütün çap mehsulları latın qrafikalı Azerbaycan elifbası ile neşr olunur.
AMEA-nın Nesimi adına Dilçilik İnstitutunun direktor müavini Mesud Mahmudovun sözlerine göre, yeni çap olunan kitabların hamısı latın qrafikası ile çap olunur: “Evveler elmi deyeri olan kitabları ise biz ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 4192 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 01.08.2010 | Şərhlər (2)


Genc Vetenperverler Birliyi (GVB) 26 iyul – Gencler ve İdman Nazirliyinin yaranması gününe hesr olunan “Her bir vetendaş çalışmalıdır ki, genc neslimiz yaxşı terbiye alsın, yaxşı tehsil alsın, müasir teleblere uyğun seviyyelere çatsın” mövzusunda tedbir keçirib. Tedbirde çıxış eden GVB-nin sedri Müqamat Eliyev dövletin genc nesle gösterdiyi diqqet ve qayğıdan behs edib. O bildirib ki, son iller heyata keçirilen tedbirler genclerin herterefli inkişafının temin olunmasına, o cümleden onların ictimai-siyasi feallığının artırılmasına kömek edib.
Qeyd edek ki, tedbirde GVB-nin şeher ve rayon nümayendeliklerinin rehberleri de mövzu ile bağlı fikirlerini bildiribler. Silsile tedbirler ölkenin bir sıra bölgelerinde de davam etdirilecek.
Baxışlar: 679 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 27.07.2010 | Şərhlər (0)

Genc Vetenperverler Birliyin müxtelif regionlardakı şöbelerinin sayı getdikce artır. Bu günlerde daha biri-Samux rayon regional şöbesi açılmışdır. Bu münasibetle kiçik bir yığıncaq teşkil olunmuş ve Birliyin sedri Müqamet Eliyev bildirmişdir ki, esas kemiyyet deyil, keyfiyyetdir. Bu regional şöbelerin açılmasında meqsed regionlardakı gencler arasında vetenperverlik hisslerinin aşılanması, vetene, herbe olan münasibetin müsbet istiqametde deyişilmesidir.
Sonda adı çekilen yerli şöbenin müdiri Emiraslanova Gülnare Emirqulu qızı seçilmişdir.
Biz de bu regional şöbemize uğurlar arzulayırıq, işlerinizde müveffeqiyyetler.
Baxışlar: 704 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 13.07.2010 | Şərhlər (0)


Hömetli Vetenperverler sizi sosial paylaşma şebekesi olan Facebook internet saytında Genc Vetenperverler Birliyinin sehifesine devet edirik.
Sehifenin URL-u : : http://www.facebook.com/pages/Gnc-Vtnprvrlr-Birliyi/118027071573605
Baxışlar: 905 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 07.07.2010 | Şərhlər (0)


Genc Vetenperverler Birliyi (GVB) Azerbaycan Respublikasının Daxili İşler Nazirliyinin yaranmasının 92 ci il dönümü ile elaqedar tedbir keçirib. Tedbirde GVB-nin İdare Heyetinin üzvleri, selahiyyetli nümayendeler, telimatçı- meşqçiler, idmançılar ve QHT nümayendeleri iştirak edibler.
GVB-nin sedri, Azerbaycanın Fexri Beden Terbiyesi ve İdman işçisi Müqamet Eliyev mövzu ile bağlı etraflı çıxış ederek bildirib ki, Azerbaycan Xalq Cumhuriyyetinin terkibinde yaranmış DİN 1918-1920-ci iller erzinde Azerbaycan dövletçiliyinin inkişafında ve milli maraqların qorunmasında mühüm işler görüb.
Sedr bildirib ki, 1993- cü ilde Ulu Önder Heyder Eliyev xalqın telebi ile hakimiyyete qayıtdıqdan sonra ölkemizde sabitlik yarandı ve bütün sahelerde ireliye başlanan dönüş daxili işler orqanlarında daha çox özünü gösterdi. M.Eliyev ordumuzun tam şekilde müasir beynelxalq ordu standartlarına cavab verdiyin ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 1400 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 02.07.2010 | Şərhlər (0)

Qarabağ müharibesinde 932 şehid veren daxili işler orqanları emekdaşları bu gün peşe bayramlarını qeyd edirler
Azerbaycan Daxili İşler Nazirliyinin yaradılmasından 92 il ötür. 1918-ci il may ayının 28-de öz müsteqilliyini beyan etmiş Azerbaycan Xalq Cümhuriyyetinin milli hökumetinin terkibinde Daxili İşler Nazirliyi yaradılıb. 1918-1920-ci illeri ehate eden fealiyyeti dövründe, nazirlik ve onun terkib hissesi olan polis Azerbaycan dövletinin formalaşmasında, milli maraqların qorunmasında mühüm rol oynayıb, müsteqilliyin müdafiesinin ön sıralarında olub.1920-ci il aprelin 27-de Azerbaycan Xalq Cümhuriyyetinin süqutundan sonra SSRİ dövründe İttifaq Daxili İşler Nazirliyinin tabeliyinde fealiyyet gösteren Azerbaycan SSR Daxili İşler Nazirliyi sosialist quruluşuna uyğun, mahiyyetce sinfi xarakter daşıyan orqan idi. Lakin buna baxmayaraq, hemin dövrde Azerbaycanın daxili işler orqanları cinayetkarlığa qarşı mübarize, ictimai qaydanın ve ictimai tehlükesizliyin qorunması sahesinde böy ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 3343 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 02.07.2010 | Şərhlər (0)

Snayperlə vurulan əsgər Gülhanə Hərbi Tibb Akademiyasına göndərilməlidir
Naxçıvan Muxtar Respublikasının (NMR) Şahbuz rayonunda yerləşən Müdafiə Nazirliyinin “N” saylı hərbi hissəsinin əsgəri, 18 yaşlı Elnur Hüseyn oğlu Ələkbərov Ermənistan silahlı qüvvələrinin açdığı snayper gülləsinə tuş gəlib.
Hadisə may ayının 17-də baş verib. Güllə əsgərin baş nahiyəsindən dəyib. Təcili xəstəxanaya yerləşdirilən E. Ələkbərovun həyatını uzun sürən əməliyyatdan sonra xilas etmək mümkün olub. O, daha sonra, iyunun 8-də Bakıya gətirilərək, Müdafiə Nazirliyinin Mərkəzi Hərbi Kliniki Hospitalının neyrocərrahiyyə bölməsinə yerləşdirilib.
Əsgərin valideyninin sözlərinə görə, Mərkəzi Hərbi Klinik Hospitalın rəisi Asif Qurbanovun tərtib etdiyi epikrizdə (xəstəlik tarixçəsi) deyilir ki, E. Ələkbərov başın diametral deşib keçən güllə yarası alıb. Aparılan müalicə tədbirlərinə baxmayaraq hazırda xəstənin şikayətləri qalır və bu səbəbdən xəstənin yüksək ixtisaslı müalicə və reabilitasiya mə ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 671 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 29.06.2010 | Şərhlər (0)

26 iyun 1918-ci ilde Gencede fealiyyet gösteren Milli Şura Azerbaycan Milli Ordusunun yaranması haqqında qerar qebul edib

Bu gün Azerbaycan Silahlı Qüvvelerinin yaranmasından 92 il ötür. Geostrateji mövqeyine göre, böyük dövletlerin maraqlarının kesişdiyi ölke olan Azerbaycanda Demokratik Respublikanın yarandığı günden, dövletçiliyin mühüm atributu sayılan nizami ordu quruculuğu istiqametinde addımlar atıldı. 1918-ci il mayın 28-de qebul edilmiş “İstiqlal beyannamesi”nde qeyd edilirdi ki, Azerbaycan özünü xarici müdaxilelerden müdafie etmek, daxili düşmen qüvvelerini zerersizleşdirmek üçün nizami orduya malik olmalı, özünün silahlı qüvvelerini yaratmalıdır. Çünki müsteqil ordusu olmayan dövletin milli dövletçiliyi hemişe yadellilerin tehlükesi altında yaşamağa mehkumdur.
Belelikle, bir ay sonra-26 iyun 1918-ci ilde Gencede fealiyyet gösteren Milli Şura Azerbaycan Milli Ordusunun yaran ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 2423 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 26.06.2010 | Şərhlər (0)

« 1 2 ... 67 68 69 70 71 ... 78 79 »
Axtarış
Təqvim
«  Aprel 2024  »
BBeÇaÇCaCŞ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Yazıların arxivi
Design by UsiGroup  © 2024