Saytın menyusu
Statistika

Onlaynda cəmi: 1
Qonaqlar: 1
İstifadəçilər: 0
Giriş forması
Ana səhifə » 2010 » Dekabr » 2 » Layihe başa çatmışdır
15:57
Layihe başa çatmışdır

Genc Vetenperverler Birliyi Azerbaycan Respublikası Prezidenti yanında QHT-na Dövlet Desteyi Şurasının maliye desteyi ile 14 sentyabr – 26 noyabr 2010-cu il tarixinde heyata keçirilen “Mekteblerde fiziki hazırlıq üzre tedrisin keyfiyyetinin yükseldilmesi üzre yeni teşebbüsler” adlı layihenin hesabat-teqdimatını keçirib.
Tedbirde Birliyin İdare heyeti, şöbe ve dayaq merkezleri, QHT ve KİV nümayendeleri ve diger hörmeli şexsler iştirak etmişdir.
Çıxış eden GVB sedri Müqamet Eliyev bildirib ki, layihenin meqsedi genclerin vetenperverlik ruhunda terbiye olunması, onları psixoloji ve idioloji cehetden hazırlanması ve ümumtehsil mekteblerinde fiziki hazırlıq işlerinin yeni metodlarla tetbiq olunması olmuşdur. Dövlet bu sahelerde bir sıra proqramlar heyata keçirse de reallıq gösterir ki, sadalanan meselelerle bağlı tekce dövletin seyleri kifayet etmir. Burada QHT-nin de üzerine mühüm vezifeler düşür. Genclerin pis verdişlere-uyuşdurucu maddelere, spirtli içkilere, tütün memulatlarına qurşanmaları, tebiete ve etraf mühite bigane yanaşmaları, herbi çağırışlardan boyun qaçırmaları bu günümüzün acı heqiqetleridir. Teessüf ki, sadalanan bu problemler Azerbaycan genclerinden de yan keçmemişdir. Layihede esasen yeniyetme ve gencler arasında fiziki-menevi hazırlıq, vetenperverlik ruhunun qaldırılması, onların torpağa, tebiete, keçmişe, bu güne, geleceye, dövletçiliye ve milli –medeni ve exlaqi deyerlere hörmetle yanaşmaları ve diger meselelere yer ayrılmışdır. Beleki, sentyabr, oktyabr, noyabr aylarında bu layihe esasında DİN-in İdman cemiyyetinde, Tehsil Nazirliyinin Respublika İxtisaslaşdırılmış Olimpiya Ehtiyyatları Uşaq Gencler mektebinde, 2 saylı texniki elmler liseyinde ve diger idman bölmelerinde seminarlar, deyirmi masalar, telimler keçirilmiş, Herbi Vetenperverlik Terbiyyesi mövzusunda bukletler hazırlanaraq Bakı şeherinde ümumtehsil mekteblerinde ve idman cemiyyetlerinde paylanmış, Dövlet Müsteqilliyi ve Bayraq gününe hesr edilmiş bir çox tedbirler ve müxtelif herbi-idman yarışları keçirilmişdir.
Ümumilikde layiheden 800 neferin faydalandığını bildiren sedr Müqamet Eliyev onu da qeyd etdiki, layihenin hesabat dövründe Milli Karate Federasiyası, Cü-Citsu Karate Federasiyası “Oyama” karate do klubu, Daxili İşler ve Tehsil Nazirlikleri, 2 saylı texniki elmler liseyi, “Qoşa Ulduz” elmi publisistik jurnalı, qhtxeber.az, Azadinform.az, Sia.az, Nur.az saytları ile emekdaşalıq edilmiş ve yüksek nailiyyetler elde edilmişdir.
Baxışlar: 1037 | Əlavə etdi: GVB | Reytinq: 0.0/0
Bütün şərhlər: 0
Şərh əlavə etmək üçün əvvəlcə qeydiyyatdan keçin.
[ Qeydiyyat | Giriş ]
Axtarış
Təqvim
«  Dekabr 2010  »
BBeÇaÇCaCŞ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Yazıların arxivi
Design by UsiGroup  © 2024