Saytın menyusu
Statistika

Onlaynda cəmi: 1
Qonaqlar: 1
İstifadəçilər: 0
Giriş forması
Ana səhifə » Arxiv
Evvelce bu bayram haqqında qısa bir melumat verek.
Qurban bayramı ve ya Dini qurban kesme bayramı – İslam aleminde en möhteşem bayramlardan biridir. Bütün müselman aleminde her il hicri teqvimi ile Zilhicce ayının 10-cu gününden başlayır ve adeten üç gün davam edir. Merasimlerde qoyun, qoç, inek, dana ve ya deve kesilir. Qurbanın bir hissesinden din xadimlerine pay gönderilir, bir hissesi ise kasıblara paylanır. Hamıya beraber pay verilir, qurban kesen özü de beraber pay götüre biler. Eneneye göre dilençi ve kasıblar bayram günü ac qalmasınlar deye bu gün merasimlere devet olunurlar.
Tarixi
Qurban bayramı en qedim bayramlardandır. Dini qurban kesme merasimi İslamdan da evvel mövcud olub, lakin o vaxtlar g ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 26616 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 26.11.2009 | Şərhlər (1)

Bayrağımız 1918-ci il noyabr ayının 9-da Azerbaycan Demokratik Cumhuriyyetinin qerarı ile qebul edilib
Bu gün Azerbaycan Respublikası Dövlet bayrağının yaranmasının 91-ci ildönümüdür. Azerbaycan Respublikasının Dövlet bayrağı 1918-ci il noyabr ayının 9-da Azerbaycan Demokratik Cumhuriyyetinin qerarı ile qebul edilib. Sovet hakimiyyeti dövründe bayraqdan imtina edilib.
Daha sonra üç rengli bayraq 1990-cı il noyabrın 17-de Naxçıvan Muxtar Respublikası Ali Meclisinin qerarı ile Muxtar Respublikanın Dövlet bayrağı kimi qebul edilib. 1991-ci il fevral ayının 5-de Azerbaycan Respublikası Ali Soveti Naxçıvan Muxtar Respublikası Ali Meclisinin vesadetine baxıb ve bayrağın Azerbaycan Respublikasının Dövlet bayrağı kimi qebul edilmesi haqqında qerar qebul edib.
Azerbaycan Respublikasının dövlet bayrağı beraber enli üç üfüqi zolaqd ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 1708 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 09.11.2009 | Şərhlər (1)

Görüş noyabrın sonuna kimi keçirilmelidir
Azerbaycan ve Ermenistan prezidentler Dağlıq Qarabağ münaqişesinin sülh yolu ile helli ile bağlı baza prinsiplerinin razılaşdırılması üçün müzakireleri davam etdirmeye hazır olduqlarını bildiribler. Onlar hemsedrlerin noyabrın sonuna kimi növbeti defe görüşü teşkil etmek teklifini qebul edibler. Bu barede ATET Minsk Qrupunun hemsedrleri Yuri Merzlyakov (Rusiya), Bernar Fasye (Fransa) ve Robert Bradtkenin (ABŞ) regiona seferlerinin yekunu ile bağlı beyanat yaydıqları beyanatda bildirilir. ATET-in resmi saytında yerleşdirilen beyanatda qeyd olunub ki, görüşün yeri ve vaxtı müeyyenleşdirilecek.
Qeyd edek ki, hemsedrler noyabrın noyabrın 5-de Bakıda Azerbaycan prezidenti İlham Eliyev ve xarici işler naziri Elmar Memmedyarovla görüşübler. Noyabrın 6-da İrevana sefer ederek Ermenistan ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 1201 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 07.11.2009 | Şərhlər (0)

Moskvada “İzvestiya” qezetinin redaksiyasında keçirilen “Dağlıq Qarabağ münaqişesi: sülhün yaranması üçün şeraitin yaradılması, Rusiyanın rolu” adlı deyirmi masada insident baş verib. Görüşün iştirakçısı olmuş Rusiya İslam Komitesinin sedri Heyder Camalın verdiyi melumata göre, insident separatçı rejiminin nümayendesinin görüşe qatılması ile bağlı olub: “Biz teleb etdik ki, o tedbirde Dağlıq Qarabağın temsilçisi kimi yox, bir ferd olaraq temsil olunsun. Lakin onun çıxışı siyasi beyanat olduğu üçün onu derhal deyirmi masa keçirilen mekandan uzaqlaşdırdılar”.
Müzakirelerde iştirak eden ermenilerin azerbaycanlılardan çox olduğunu deyen Heyder Camal deyib ki, Azerbaycanı görüşde Rasim Musabeyov ve Evez Hesenov temsil edib: “Tedbire Rusiya İslam Komitesinin sedri kimi devet olunsam da, Dağlıq Qarabağ meselesinde Azerbaycanın mövqeyini desteklediyim üçün meni de Azerbaycanı temsil eden şexs kimi teqdim etmek olar”.
Heyder Cam ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 758 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 02.11.2009 | Şərhlər (0)

Azerbaycan ve Ermenistandan olan telebeler Türkiyede görüşübler. Türkiye metbuatının melumatına göre, Qars şeherinin Sarıqamış rayonunda görüşen gencler, "Ortaq bir nöqtede görüşdük", deyerek dostluq mesajı veribler.
Bele ki, Quzey Doğa Derneyi, Tebiet Mektebi layihesi çerçivesinde Azerbaycan, Ermenistan, Gürcüstan ve Türkiyenin müxtelif universitetlerinin her birinden 4 telebe olmaqla ümumilikde 16 telebeni Qarsda görüşdürüb.
Türkiyede, esasen de Qarsda olmaqdan son derece şad olduğunu deyen ermeni telebe Luba Balyan son derece xoşbext olduğunu deyib. “Azerbaycanlı dostlarımızla bir yerde olduğuma göre son derece sevinirem. Eyni layihe çerçivesinde işleyirik. Qarsın tebieti çox gözeldir. Buraya yeniden geleceyimi ümid edirem", deye Luba Balyan qeyd edib.
Azerbaycanlı telebe Sevinc Saruxanova ise başqalarının ne düşündüyünü onları maraqlandırmadığını bildirib. “Ermeni dostlarla yaxşı anlaşırıq. H ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 843 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 02.11.2009 | Şərhlər (0)

ATET-in Bakı ofisinin nümayendeliyi Lenkeran şeherinde bölgede fealiyyet gösteren siyasi partiyalar üçün belediyye seçkileri ile bağlı seçki müşahideçiliyine dair treninq seminar keçirib.
Seminarda seçki komissiyalarının terkibinin müeyyenleşdirilmesi, namizedlerin qeydiyyata alınması, seçki müşahideçiliyinin teşkili ve diger meseleler müzakire edilib.
Müşahideçilerin seçki prosesinde hüquq ve vezifelerini Bosniya sosial demokrat partiyasının telim merkezinin direktoru Vanya Malidzan şerh edib.
ATET-in Bakı ofisinin emekdaşı Elgün Tağıyev bildirib ki, tedbiri keçirmekde meqsed siyasi partiyalara düzgün seçki müşahidesi haqda ve seçkilere müdaxile etmemek barede melumatlar vermekdir.
Müxtelif siyasi partiyaları bir araya getirerek onlar arasında dialoq yaratmağın başlıca sebeb olduğunu deyen E.Tağıyev bu tip seminar treninqlerin respublikanın 10 bölgesinde keçirildiyini söyledi.
... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 938 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 01.11.2009 | Şərhlər (0)

“Azerbaycanda keçirdiyimiz bütün görüşlerde Türkiye-Azerbaycan qardaşlığının bir daha şahidi olduq. Men eminem ki, xalqlarımız ve ölkelerimiz arasındakı semimi münasibetler sonsuza qeder davam edecek”. Bunu SİA-ya eksklüziv açıqlamasında Bakıda seferde olan Türkiye Böyük Millet Meclisinin (TBMM) üzvü (AKP), Türkiye-Azerbaycan Dostluq Qrupunun hemsedri Mustafa Kabakçı bildirib.
O, qeyd edib ki, Türkiye ile Azerbaycan arasında münasibetleri gerginleşdirmeye çalışan qüvveler var, onlar öz niyyetlerine çata bilmeyecekler.
“Türkiye her zaman Azerbaycanın yanında olub ve bundan sonra da bele olacaq. Menim üçün Türkiye ve ya Azerbaycanın heç bir ferqi yoxdur, her ikisi vetenimdir”,-deye qeyd eden M.Kabakçı vurğulayıb ki, ölkesi Azerbaycanın maraqlarına zidd olan heç bir addım atmayacaq.
“Türkiye-Ermenistan protokolları hazırda TBMM-nın Xarici Elaqeler Komitesine teqdim olunub. Yaxın günlerde prot ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 768 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 01.11.2009 | Şərhlər (0)

“Azerbaycan xalqının maraqlarına xelel getirecek bir prosesin içinde olmağımız mümkün deyil” “Türkiye Dağlıq Qarabağ münaqişesinin dialoq yolu ile hellini isteyir. Biz prosesin evvelinden Azerbaycanın maraqlarını öz marağımız saymışıq, onu bütün zeminlerde hessasiyyetle müdafie etmişik”. ANS PRESS-in melumatına göre, bunu Türkiyenin baş naziri Receb Tayyip Erdoğan oktyabrın yekunları ile bağlı xalqa müracietinde deyib. Receb Tayyip Erdoğanın sözlerine göre, Türkiye oktyabrda başda qonşular olmaqla bir çox dost ölke ile yararlı diplomatik temaslar qurub: “Bu ölkelerle gelecekke bağlı xeyirli qerarlara imza atdıq. Biz bütün qonşularımızla dost münasibeti qurmağın, ortaq maraqlar istiqametinde güclü iş birliyi imkanları yaratmağın terefdarıyıq”. Receb Tayyip Erdoğan bildirib ki, resmi Ankara keçmişde baş vermiş anlaşılmazlıqları aradan qaldırmaq isteyir: “Bildiyiniz kimi, uzun müddetden beri davam eden temasların ardınca oktyarbın 10-da Ermenistanla münasibetlerimizin normallaşması il ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 849 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 01.11.2009 | Şərhlər (0)

Moskvada Rusiya Prezidentinin beynelxalq medeni emekdaşlıq meseleleri üzre xüsusi nümayendesi Mixail Şvidkoyun teşebbüsile Azerbaycan ve Ermenistanın aparıcı kütlevi informasiya vasiteleri (KİV) rehberlerinin görüşü keçirilib. SİA-nin melumatına göre, görüşde Azerbaycan mediasından - “1news.az” internet portalının baş redaktoru Rehman Hacıyev, “News.az” internet portalının baş redaktoru Elnur Baimov, “Day.Az” internet portalının direktoru İlqar Hüseynov, “Novaya Vremiya” qezetinin baş redaktoru Şakir Qabiloğlu, Ermenistan mediasından – “Armen-Press”-in rehberi X.Zoryan, “Erkir Media TV”nin rehberi Q.Manukyan, “Arabot”un rehberi A.Abramyan, “Şant TV”nin rehberi A.Erkanyan, Rusiya mediasından – İTAR-TASS-in rehberi M.Qusman, “Kommersant”in rehberi A.Mursaliev, “Rusia Today”in rehberi M.Simonyan, “Oqonek”in rehberi V.Loşak, “Komsomoliskaya Pravda” qezetinin baş redaktoru V.Sunqorkin v ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 873 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 31.10.2009 | Şərhlər (0)

Ermenistanda 2009-cu ilin yanvar-sentyabr aylarında ümumi daxili mehsul (ÜDM) seviyyesi 18,3 faiz azalıb. Ölkede iqtisadi çöküş esasen tikinti hecminin 43,8 faiz-1 milyard dollar azalması ile şertlenir. Bununla yanaşı, Ermenistanda erzaq senayesinin seviyyesi de 9 ay erzinde 11,4 faiz ve ya 1,3 milyard dollar enib. Senayenin ÜDM-deki xüsusi çekisi 21,6 faiz olub. Ermenistanın xarici tidaret dövriyyesi de bir il evvelle müqayisede 30,7 faiz azalıb.
Bu arada ise melum olub ki, 2010-cu ilde Ermenistanın dövlet borcu 3 milyrd 960 milyon (ÜDM-in 46,3 faizi) olacaq. Bunu maliyye naziri Tiqran Davtyan deyib. Onun sözlerine göre, dövlet borcunun 89,6 faizini xarici borc teşkil edir.
anspress.com
Baxışlar: 822 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 31.10.2009 | Şərhlər (0)

« 1 2 ... 75 76 77 78 79 »
Axtarış
Təqvim
«  Aprel 2024  »
BBeÇaÇCaCŞ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Yazıların arxivi
Design by UsiGroup  © 2024