Saytın menyusu
Statistika

Onlaynda cəmi: 1
Qonaqlar: 1
İstifadəçilər: 0
Giriş forması
Ana səhifə » 2010 » Yanvar » 7 » Gvb-in Hemreylik Günü münasibetlie keçirdiyi tedbir
15:51
Gvb-in Hemreylik Günü münasibetlie keçirdiyi tedbir
Genc Vetenperverler Birliyi 26 dekabr 2009 cu il tarixinde DİN idman cemiyyetinde 31 dekabr Dünya Azerbaycanlılarının Hemreyliyi günü ve Yeni İl münasibeti ile tedbir keçirmişdir.Tedbiri giriş sözü ile açan birliyin sedri Müqamet Eliyev tedbir iştirakçılarını qarşıdan gelen bayram münasibeti ile tebrik etmiş ve Ulu Önder Heyder Eliyevin xatiresini bir deqiqe sükutla yad etmiş, daha sonra geniş etraflı çıxış etmişdir.

Qeyd etmişdir ki, hemreylik sözü yeni Diaspora yunan sözüdür ve herbi menada sepelenme demekdir.Bu sözün yaranma tarixi yunanların eramızdan evvel başladıqları işğal ve köçürülme dövrüne tesadüf edir.Müxtelif ölkelere herbi yürüşler zamanı yunan ordusu esgerlerinin bir hissesi ve onların aile üzvleri işğal edilmiş erazilerde meskunlaşmış ve zaman keçdikce daimi sakinlere çevrilmişler.

Sonra sedr Ulu önderin kelamlarını tedbir iştirakcçıların nezerine catdırdı.Azerbaycanlı her yerde yaşaya biler, ancaq azerbaycançılığını, öz dilini, milli enenelerini unutmamalıdır.Onun qelbi daim doğma Azerbaycanla bir vurmalıdır.

Heyder Eliyevin bir kelamını "Her bir azerbaycanlı dünyanın hansı ölkesinde yaşamasından asılı olmayaraq , Azerbaycan dövletinin , cemiyyetinin problemleri ile yaşamalı , onların helli üçün menevi mesuliyyet hiss etmelidir" kelamını nezere çatdırmışdır. Sonra sedr bildirdi ki, Diasporanın ilk temel daşını qoyan ve müxtelif ölkelerde soydaşlarımızın yerleşdirilmesinde ve hemin yerlerde tehsil almaları ve azerbaycanlılığımızı , milli deyerlerimizi yerlerde tebliğ olunması ve layiqli temsil olunmaları mehs Heyder Eliyevin uzaqgörenliyinden ireli gelmişdir. Çünki ilk defe 2001 ci il may ayının 23-de Heyder Eliyevin melum serencamı bu möhteşem ideologiyanın gerçekleşmesine istiqametlenmişdir. Hemin ilin 9 ve 10 noyabrında Bakıda keçirilen Dünya Azerbaycanlılarının I Qurultayı Azerbaycan tarixinde böyük bir prosesin başlanğıcı kimi yadda qalmışdır. Bu qurultayda 36 ölkeden 200-den çox müxtelif teşkilatları temsil eden 406 nümayende ve 63 qonaq iştirak etmişdir. Azerbaycandan ise 130 QHT nümayendesi ve ümumilikde 702 nümayende , 844 qonaq ile temsil olunmuşdur.
Muqamet Eliyev qeyd etmişdir ki, Heyder Eliyevin layiqli davamçısı Respublika Prezidenti cenab İlham Eliyevin apardığı daxili ve xarici siyaset hamı kimi bizim birliyi de sevindirir. Daha sonra tedbirde Arif Esedov, Nigar Quliyeva, Azad Quliyev, Elçin Xudaverdiyev, Elçin Axundov ve başqaları çıxış etmişdiler. Tedbirde birliyin İdare heyetinin üzvleri, yerli şöbeleri, dayaq merkezinin sedrleri, selahiyyetli nümayendeleri, üzv olan teşkilatların nümayendeleri de iştirak edirdiler.

Tedbirin sonunda birliyin fealiyyetinde yaxından iştirak eden nümayendelere teşekkürnameler ve Birliyin en feal şöbesi olan Gence şeher yerli teşkilatının sedrine Fexri diplom ve mükafat teqdim olundu .Bu yönümlü tedbirler Bakı, Gence, Şemkir, Şeki ve digger regionlarda davam etdirileceyi bildirildi.

Baxışlar: 1210 | Əlavə etdi: GVB | Reytinq: 0.0/0
Bütün şərhlər: 0
Şərh əlavə etmək üçün əvvəlcə qeydiyyatdan keçin.
[ Qeydiyyat | Giriş ]
Axtarış
Təqvim
«  Yanvar 2010  »
BBeÇaÇCaCŞ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Yazıların arxivi
Design by UsiGroup  © 2024