Saytın menyusu
Statistika

Onlaynda cəmi: 1
Qonaqlar: 1
İstifadəçilər: 0
Giriş forması
Ana səhifə » Arxiv
Genc Vetenperverler Birliyi 19 dekabr 2009 tarixinde İdman cemiyetinde "Yeniyetme ve genclerde herbi vetenperverlik işlerine celb olunma qaydaları ve üsulları" mövzusunda növbeti deyirmi masa keçirmişdir.

Tedbiri giriş sözü ile açan birliyin sedri Muğan Eliyev etraflı cıxış ederek bildirmişdir ki, son zamanlar yeniyetme ve gencler arasında müxtelif fikir ayrılığı mövcuddur. Beleki, herbi vetenperverlik hissleri demek olar ki, lazımi seviyyede deyildir. Açıq demek lazımdır ki, uşaqların ekseriyyeti oynamaq ve eylenmeye üstünlük verir. Bele meyller hem evde hem de ictimaiyyetde özünü biruze verir. Ona göre ki, efir mekanımız vetenperverlik mövzularına çox az yer verir. Televiziya kanallarında ancaq şou proqramlara çox yer ayrılır ki, bu da yeniyetmelerin çalıb oynamağa meylinin artmasına getirib çıxarır. Efir bir ailedir, yeni primitiv verlişlerin yerine milli qehremanlarımızın şücayetlerinden danışsalar ve filmler gösterseler yeniyetme ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 2422 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 08.01.2010 | Şərhlər (0)

Bu gün, yeni 7-01-2010 tarixinde " Xalq Qezeti "-in növbeti sayında Bizim Birlik haqqında yazı verilmişdir. Hemin yazını izlemek üçün bura klik edin. → xalqqazeti.com

Baxışlar: 774 | Əlavə etdi: Natiq | Tarix: 07.01.2010 | Şərhlər (0)

Genc Vetenperverler Birliyi 26 dekabr 2009 cu il tarixinde DİN idman cemiyyetinde 31 dekabr Dünya Azerbaycanlılarının Hemreyliyi günü ve Yeni İl münasibeti ile tedbir keçirmişdir.Tedbiri giriş sözü ile açan birliyin sedri Müqamet Eliyev tedbir iştirakçılarını qarşıdan gelen bayram münasibeti ile tebrik etmiş ve Ulu Önder Heyder Eliyevin xatiresini bir deqiqe sükutla yad etmiş, daha sonra geniş etraflı çıxış etmişdir.

Qeyd etmişdir ki, hemreylik sözü yeni Diaspora yunan sözüdür ve herbi menada sepelenme demekdir.Bu sözün yaranma tarixi yunanların eramızdan evvel başladıqları işğal ve köçürülme dövrüne tesadüf edir.Müxtelif ölkelere herbi yürüşler zamanı yunan ordusu esgerlerinin bir hissesi ve onların aile üzvleri işğal edilmiş erazilerde meskunlaşmış ve zaman keçdikce daimi sakinlere çevrilmişler.

Sonra sedr Ulu önderin kelamlarını tedbir iştirakcçıların nezerine catdırdı.Azerbaycanlı her yerde yaşaya biler, ancaq azerbaycançılığını, öz dilini, milli enenelerini unutmamalıdır.O ... Ardını oxumaq »

Baxışlar: 1211 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 07.01.2010 | Şərhlər (0)

23 dekabr 2009 cu il tarixinde Genc Vetenperverler Birliyinin merkezi ofisinde "Geleceyimizi qoruyaq" mövzusunda elmi praktik konfrans kecirilmişdir. Konfransı giriş sözü ile açan birliyin sedri Müqamet Eliyev “Narkomaniya nedir? “ mövzusuna geniş yer ayıraraq tedbir iştirakçılarının nezerine catdırmış ki, heyat fealiyyetinin kobud süretde pozulmasına ve sosial tenezzüle getirib çıxaran ağır xestelikdir.İnsan narkotik maddeden asılı olur ve zeif exlaqsız qula benzeyir .İnsan her şeyi sağlamlığını ,qüvvesini ve özüne hörmeti itirir .

Narkotik madde tekce onu qebul eden insanı mehv etmir, hemçinin narkomanın aile üzvlerinin sağlamlığına menfi tesir gösterir,onların uşaqları fiziki ve psixiki çatışmazlıqlar ile dünyaya gelir.Narkotikler orqanizme toksiki tesir gösteren ve facieli neticelere getiren üzvi ve qeyri-üzvi sintetik maddedir.

Baxışlar: 1065 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 24.12.2009 | Şərhlər (0)

Bu gün 48 yaşını qeyd eden Azerbaycan prezidenti İlham Eliyevin Rusiyanın “Vesti” kanalında müsahibesi yayımlanıb. Müsahibede dövlet başçısı Dağlıq Qarabağ münaqişesi ile bağlı 2009-cu ilin yekunlarını ve gelecek planları açıqlayıb.

“2009-cu ilde bizim bu meseleni hell etmeyimize ümidler var idi. Heç olmasa baza prinsiplerini razılaşdıra bilerdik, amma bunların heç biri doğrulmadı ve bu bizim günahımız deyildi. Ona göre de 2010-cu il üçün müeyyen optimizm var, çünki Dağlıq Qarabağ münaqişesinin helli beynelxalq alemde başlıca mövzulardan birine çevrilib", - deye ölke başçısı bildirib.

Ölke başçısı İlham Eliyev qeyd edib ki, 2010-cu ilde esas mövqeleri razılaşdıra bileceyimize ümid edirik: "Lakin danışıqların uzun müddet davam etmesine qeti şekilde etiraz edirik. Danışıqlar ATET-in Minsk qrupu yaradılandan, yeni 1992-ci il ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 794 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 24.12.2009 | Şərhlər (0)

Artıq "bizim sorğu" bölmesindeki sual yenilendi !

Köhne sualın neticelerinde ise en çox ses qazanan cavab "yaxşı oxumalı, intelektual seviyyeni artırmalıdır" cavabı oldu.Bu sizin şexsi
fikirlerinizdir ve her birimiz buna hörmet etmeliyik.Belke de doğrudan da bele olmalıdır.Gerek genclerimiz vaxtını boş şeylere serf etmemeli,
semereli istifade etmeli, savadlı,dünyagörüşlü olmalı, gelecekde bir müütexessis kimi yetişmesi üçün indiden çalışmalıdır.

Yeni sual ise beledir : "Sizce hansı televiziya kanalı vetenperverlik mövzusunda olan verlişlere daha çox üstünlük verir? "
Baxışlar: 737 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 24.12.2009 | Şərhlər (0)

Genc Vetenperverlerin Nezerine!

Saytın fealiyyetini guclendirmek,Saytın idare edilmesinde ve tekniki profilaktikasinda iştirak etmek isteyenlerden,eyni zamanda saytin "Azerbaycan","Qarabağ","Ramil Safarov" ve "Ermeni vehsilikleri" rubrikalarını yeniden işlemek isteyen ve ya zenginleşmesine yardım etmek isteyenlerden info@vetenperver.net mail unvani ile elaqe saxlamalari xaiş olunur.

Hörmetle saytın Adminstratoru:Qaçayev Natiq
Baxışlar: 823 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 16.12.2009 | Şərhlər (0)

Bu gün-10 dekabr 2009 tarixinde Genc Vetenperverler Birliyinin merkezi binasında ümumilli lider Heyder Eliyevin anım merasimi keçirilmişdir.”Veteni, torpağı müdafie etmek her bir genc üçün müqeddes borcdur” mövzusunda keçirilen tedbirde Birliyin İdare Heyetini üzvleri, QHT nümayendeleri, Birliyin yerli şöbe ve dayaq merkezlerinin sedrleri, Kütlevi İnformasiya Vasiteleri iştirak etmişdir.Tedbiri giriş sözü ile açan Genc Vetenperverler Birliyinin sedri Müqamet Eliyev ümumilli lider H.Eliyevin yeritdiyi gencler siyaseti haqqında qısa melumat vermişdir. Çıxış eden diger natiqler de bugünki genclerin yolunun H.Eliyev yolu olduğunu bildirmişdir.
Bundan sonra bele tedbirlerin silsile xarakteri alması qebul edilmiş, dekabrın 13-ne kimi Gencede, Şemkirde ve Bakının müxtelif yerlerinde keçirilmesi qerara alınmışdır.Tedbirde o da qeyd edilmişdir ki, ayın 13-de H.Eliyevin fexri xiyabandakı mezarı ziyaret olunacaqdır.
Tedbirin sonu ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 1117 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 10.12.2009 | Şərhlər (1)

Evvelce bu bayram haqqında qısa bir melumat verek.
Qurban bayramı ve ya Dini qurban kesme bayramı – İslam aleminde en möhteşem bayramlardan biridir. Bütün müselman aleminde her il hicri teqvimi ile Zilhicce ayının 10-cu gününden başlayır ve adeten üç gün davam edir. Merasimlerde qoyun, qoç, inek, dana ve ya deve kesilir. Qurbanın bir hissesinden din xadimlerine pay gönderilir, bir hissesi ise kasıblara paylanır. Hamıya beraber pay verilir, qurban kesen özü de beraber pay götüre biler. Eneneye göre dilençi ve kasıblar bayram günü ac qalmasınlar deye bu gün merasimlere devet olunurlar.
Tarixi
Qurban bayramı en qedim bayramlardandır. Dini qurban kesme merasimi İslamdan da evvel mövcud olub, lakin o vaxtlar g ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 26616 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 26.11.2009 | Şərhlər (1)

Bayrağımız 1918-ci il noyabr ayının 9-da Azerbaycan Demokratik Cumhuriyyetinin qerarı ile qebul edilib
Bu gün Azerbaycan Respublikası Dövlet bayrağının yaranmasının 91-ci ildönümüdür. Azerbaycan Respublikasının Dövlet bayrağı 1918-ci il noyabr ayının 9-da Azerbaycan Demokratik Cumhuriyyetinin qerarı ile qebul edilib. Sovet hakimiyyeti dövründe bayraqdan imtina edilib.
Daha sonra üç rengli bayraq 1990-cı il noyabrın 17-de Naxçıvan Muxtar Respublikası Ali Meclisinin qerarı ile Muxtar Respublikanın Dövlet bayrağı kimi qebul edilib. 1991-ci il fevral ayının 5-de Azerbaycan Respublikası Ali Soveti Naxçıvan Muxtar Respublikası Ali Meclisinin vesadetine baxıb ve bayrağın Azerbaycan Respublikasının Dövlet bayrağı kimi qebul edilmesi haqqında qerar qebul edib.
Azerbaycan Respublikasının dövlet bayrağı beraber enli üç üfüqi zolaqd ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 1708 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 09.11.2009 | Şərhlər (1)

« 1 2 ... 74 75 76 77 78 79 »
Axtarış
Təqvim
«  Aprel 2024  »
BBeÇaÇCaCŞ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Yazıların arxivi
Design by UsiGroup  © 2024