Saytın menyusu
Statistika

Onlaynda cəmi: 1
Qonaqlar: 1
İstifadəçilər: 0
Giriş forması
Ana səhifə » Arxiv

Bu gün 48 yaşını qeyd eden Azerbaycan prezidenti İlham Eliyevin Rusiyanın “Vesti” kanalında müsahibesi yayımlanıb. Müsahibede dövlet başçısı Dağlıq Qarabağ münaqişesi ile bağlı 2009-cu ilin yekunlarını ve gelecek planları açıqlayıb.

“2009-cu ilde bizim bu meseleni hell etmeyimize ümidler var idi. Heç olmasa baza prinsiplerini razılaşdıra bilerdik, amma bunların heç biri doğrulmadı ve bu bizim günahımız deyildi. Ona göre de 2010-cu il üçün müeyyen optimizm var, çünki Dağlıq Qarabağ münaqişesinin helli beynelxalq alemde başlıca mövzulardan birine çevrilib", - deye ölke başçısı bildirib.

Ölke başçısı İlham Eliyev qeyd edib ki, 2010-cu ilde esas mövqeleri razılaşdıra bileceyimize ümid edirik: "Lakin danışıqların uzun müddet davam etmesine qeti şekilde etiraz edirik. Danışıqlar ATET-in Minsk qrupu yaradılandan, yeni 1992-ci il ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 796 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 24.12.2009 | Şərhlər (0)

Artıq "bizim sorğu" bölmesindeki sual yenilendi !

Köhne sualın neticelerinde ise en çox ses qazanan cavab "yaxşı oxumalı, intelektual seviyyeni artırmalıdır" cavabı oldu.Bu sizin şexsi
fikirlerinizdir ve her birimiz buna hörmet etmeliyik.Belke de doğrudan da bele olmalıdır.Gerek genclerimiz vaxtını boş şeylere serf etmemeli,
semereli istifade etmeli, savadlı,dünyagörüşlü olmalı, gelecekde bir müütexessis kimi yetişmesi üçün indiden çalışmalıdır.

Yeni sual ise beledir : "Sizce hansı televiziya kanalı vetenperverlik mövzusunda olan verlişlere daha çox üstünlük verir? "
Baxışlar: 740 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 24.12.2009 | Şərhlər (0)

Genc Vetenperverlerin Nezerine!

Saytın fealiyyetini guclendirmek,Saytın idare edilmesinde ve tekniki profilaktikasinda iştirak etmek isteyenlerden,eyni zamanda saytin "Azerbaycan","Qarabağ","Ramil Safarov" ve "Ermeni vehsilikleri" rubrikalarını yeniden işlemek isteyen ve ya zenginleşmesine yardım etmek isteyenlerden info@vetenperver.net mail unvani ile elaqe saxlamalari xaiş olunur.

Hörmetle saytın Adminstratoru:Qaçayev Natiq
Baxışlar: 829 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 16.12.2009 | Şərhlər (0)

Bu gün-10 dekabr 2009 tarixinde Genc Vetenperverler Birliyinin merkezi binasında ümumilli lider Heyder Eliyevin anım merasimi keçirilmişdir.”Veteni, torpağı müdafie etmek her bir genc üçün müqeddes borcdur” mövzusunda keçirilen tedbirde Birliyin İdare Heyetini üzvleri, QHT nümayendeleri, Birliyin yerli şöbe ve dayaq merkezlerinin sedrleri, Kütlevi İnformasiya Vasiteleri iştirak etmişdir.Tedbiri giriş sözü ile açan Genc Vetenperverler Birliyinin sedri Müqamet Eliyev ümumilli lider H.Eliyevin yeritdiyi gencler siyaseti haqqında qısa melumat vermişdir. Çıxış eden diger natiqler de bugünki genclerin yolunun H.Eliyev yolu olduğunu bildirmişdir.
Bundan sonra bele tedbirlerin silsile xarakteri alması qebul edilmiş, dekabrın 13-ne kimi Gencede, Şemkirde ve Bakının müxtelif yerlerinde keçirilmesi qerara alınmışdır.Tedbirde o da qeyd edilmişdir ki, ayın 13-de H.Eliyevin fexri xiyabandakı mezarı ziyaret olunacaqdır.
Tedbirin sonu ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 1121 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 10.12.2009 | Şərhlər (1)

Evvelce bu bayram haqqında qısa bir melumat verek.
Qurban bayramı ve ya Dini qurban kesme bayramı – İslam aleminde en möhteşem bayramlardan biridir. Bütün müselman aleminde her il hicri teqvimi ile Zilhicce ayının 10-cu gününden başlayır ve adeten üç gün davam edir. Merasimlerde qoyun, qoç, inek, dana ve ya deve kesilir. Qurbanın bir hissesinden din xadimlerine pay gönderilir, bir hissesi ise kasıblara paylanır. Hamıya beraber pay verilir, qurban kesen özü de beraber pay götüre biler. Eneneye göre dilençi ve kasıblar bayram günü ac qalmasınlar deye bu gün merasimlere devet olunurlar.
Tarixi
Qurban bayramı en qedim bayramlardandır. Dini qurban kesme merasimi İslamdan da evvel mövcud olub, lakin o vaxtlar g ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 26628 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 26.11.2009 | Şərhlər (1)

Bayrağımız 1918-ci il noyabr ayının 9-da Azerbaycan Demokratik Cumhuriyyetinin qerarı ile qebul edilib
Bu gün Azerbaycan Respublikası Dövlet bayrağının yaranmasının 91-ci ildönümüdür. Azerbaycan Respublikasının Dövlet bayrağı 1918-ci il noyabr ayının 9-da Azerbaycan Demokratik Cumhuriyyetinin qerarı ile qebul edilib. Sovet hakimiyyeti dövründe bayraqdan imtina edilib.
Daha sonra üç rengli bayraq 1990-cı il noyabrın 17-de Naxçıvan Muxtar Respublikası Ali Meclisinin qerarı ile Muxtar Respublikanın Dövlet bayrağı kimi qebul edilib. 1991-ci il fevral ayının 5-de Azerbaycan Respublikası Ali Soveti Naxçıvan Muxtar Respublikası Ali Meclisinin vesadetine baxıb ve bayrağın Azerbaycan Respublikasının Dövlet bayrağı kimi qebul edilmesi haqqında qerar qebul edib.
Azerbaycan Respublikasının dövlet bayrağı beraber enli üç üfüqi zolaqd ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 1711 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 09.11.2009 | Şərhlər (1)

Görüş noyabrın sonuna kimi keçirilmelidir
Azerbaycan ve Ermenistan prezidentler Dağlıq Qarabağ münaqişesinin sülh yolu ile helli ile bağlı baza prinsiplerinin razılaşdırılması üçün müzakireleri davam etdirmeye hazır olduqlarını bildiribler. Onlar hemsedrlerin noyabrın sonuna kimi növbeti defe görüşü teşkil etmek teklifini qebul edibler. Bu barede ATET Minsk Qrupunun hemsedrleri Yuri Merzlyakov (Rusiya), Bernar Fasye (Fransa) ve Robert Bradtkenin (ABŞ) regiona seferlerinin yekunu ile bağlı beyanat yaydıqları beyanatda bildirilir. ATET-in resmi saytında yerleşdirilen beyanatda qeyd olunub ki, görüşün yeri ve vaxtı müeyyenleşdirilecek.
Qeyd edek ki, hemsedrler noyabrın noyabrın 5-de Bakıda Azerbaycan prezidenti İlham Eliyev ve xarici işler naziri Elmar Memmedyarovla görüşübler. Noyabrın 6-da İrevana sefer ederek Ermenistan ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 1205 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 07.11.2009 | Şərhlər (0)

Moskvada “İzvestiya” qezetinin redaksiyasında keçirilen “Dağlıq Qarabağ münaqişesi: sülhün yaranması üçün şeraitin yaradılması, Rusiyanın rolu” adlı deyirmi masada insident baş verib. Görüşün iştirakçısı olmuş Rusiya İslam Komitesinin sedri Heyder Camalın verdiyi melumata göre, insident separatçı rejiminin nümayendesinin görüşe qatılması ile bağlı olub: “Biz teleb etdik ki, o tedbirde Dağlıq Qarabağın temsilçisi kimi yox, bir ferd olaraq temsil olunsun. Lakin onun çıxışı siyasi beyanat olduğu üçün onu derhal deyirmi masa keçirilen mekandan uzaqlaşdırdılar”.
Müzakirelerde iştirak eden ermenilerin azerbaycanlılardan çox olduğunu deyen Heyder Camal deyib ki, Azerbaycanı görüşde Rasim Musabeyov ve Evez Hesenov temsil edib: “Tedbire Rusiya İslam Komitesinin sedri kimi devet olunsam da, Dağlıq Qarabağ meselesinde Azerbaycanın mövqeyini desteklediyim üçün meni de Azerbaycanı temsil eden şexs kimi teqdim etmek olar”.
Heyder Cam ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 763 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 02.11.2009 | Şərhlər (0)

Azerbaycan ve Ermenistandan olan telebeler Türkiyede görüşübler. Türkiye metbuatının melumatına göre, Qars şeherinin Sarıqamış rayonunda görüşen gencler, "Ortaq bir nöqtede görüşdük", deyerek dostluq mesajı veribler.
Bele ki, Quzey Doğa Derneyi, Tebiet Mektebi layihesi çerçivesinde Azerbaycan, Ermenistan, Gürcüstan ve Türkiyenin müxtelif universitetlerinin her birinden 4 telebe olmaqla ümumilikde 16 telebeni Qarsda görüşdürüb.
Türkiyede, esasen de Qarsda olmaqdan son derece şad olduğunu deyen ermeni telebe Luba Balyan son derece xoşbext olduğunu deyib. “Azerbaycanlı dostlarımızla bir yerde olduğuma göre son derece sevinirem. Eyni layihe çerçivesinde işleyirik. Qarsın tebieti çox gözeldir. Buraya yeniden geleceyimi ümid edirem", deye Luba Balyan qeyd edib.
Azerbaycanlı telebe Sevinc Saruxanova ise başqalarının ne düşündüyünü onları maraqlandırmadığını bildirib. “Ermeni dostlarla yaxşı anlaşırıq. H ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 846 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 02.11.2009 | Şərhlər (0)

ATET-in Bakı ofisinin nümayendeliyi Lenkeran şeherinde bölgede fealiyyet gösteren siyasi partiyalar üçün belediyye seçkileri ile bağlı seçki müşahideçiliyine dair treninq seminar keçirib.
Seminarda seçki komissiyalarının terkibinin müeyyenleşdirilmesi, namizedlerin qeydiyyata alınması, seçki müşahideçiliyinin teşkili ve diger meseleler müzakire edilib.
Müşahideçilerin seçki prosesinde hüquq ve vezifelerini Bosniya sosial demokrat partiyasının telim merkezinin direktoru Vanya Malidzan şerh edib.
ATET-in Bakı ofisinin emekdaşı Elgün Tağıyev bildirib ki, tedbiri keçirmekde meqsed siyasi partiyalara düzgün seçki müşahidesi haqda ve seçkilere müdaxile etmemek barede melumatlar vermekdir.
Müxtelif siyasi partiyaları bir araya getirerek onlar arasında dialoq yaratmağın başlıca sebeb olduğunu deyen E.Tağıyev bu tip seminar treninqlerin respublikanın 10 bölgesinde keçirildiyini söyledi.
... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 943 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 01.11.2009 | Şərhlər (0)

« 1 2 ... 75 76 77 78 79 80 »
Axtarış
Təqvim
«  May 2024  »
BBeÇaÇCaCŞ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Yazıların arxivi
Design by UsiGroup  © 2024