Saytın menyusu
Statistika

Onlaynda cəmi: 1
Qonaqlar: 1
İstifadəçilər: 0
Giriş forması
Ana səhifə » Arxiv
19 yanvar 2010-cu il tarix saat 12.00-da Gencler ve İdman Nazirliyinin iclas zalında nazirliyin teşkilatçılığı ile 20 Yanvar faciesinin iyirminci ildönümüne hesr olunmuş konfrans keçirilecekdir. Konfransda Nazirlik emekdaşları ile yanaşı gencler teşkilatlarının nümayendeleri, millet vekilleri, ali mekteb telebeleri, “Menim 20 yaşım var” aksiyasının iştirakçıları iştirak edecekler. Tedbirde mövzu ile bağlı çıxışların dinlenilmesi ve 20 yanvar faciesine hesr olunmuş videoçekilişin nümayiş etdirilmesi nezerde tutulmuşdur.

19-20 yanvar 2010-cu il tarixde ise 1990-cı il tevellüdlü müxtelif ali mekteb telebelerinin iştirakı ile universitetlerde, küçe ve
meydanlarda “Menim 20 yaşım var” adlı aksiya keçirilecekdir. Azerbaycan Telebe Gencler Teşkilatları İttifaqı İctimai Birliyinin teşkilatçılığı ile keçirilen aksiyada 20 Yanvar faciesi ile bağlı hazırlanmış bukletler paylanılacaq, universitetlerde ise xüsusi posterler yerleşdirilecekdir. Aksiya ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 826 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 16.01.2010 | Şərhlər (0)

Ses İnformasiya Agentliyi GVB-in 20 Yanvar faciesi ile bağlı keçirdiyi tedbir haqqında xeber verir :
Bura klik edin sia.az
Baxışlar: 1078 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 16.01.2010 | Şərhlər (0)

15 yanvar tarixinde Genc Vetenperverler Birliyi 20 yanvar faciesine hesr olunmuş deyirmi masa kecirmişdir. Tedbiri GVB-nin sedri Muğan Eliyev açaraq 1 deqiqe sükutla ulu önder Heyder Eliyevin ve şehidlerimizin ruhunu yad etdi. Tedbirde GVB-e üzv olan teşkilatların nümayendeleri, birliyin yerli şöbelerinin müdirleri,. 20 yanvar elilleri, idman federasiyalarınin nümayendeleri, QHT nümayendeleri ve KİV iştirak edib.

Sonra sedr M Eliyev bildirdi ki, her il olduğu kimi 20yanvar faciesi Dövlet seviyyesinde qeyd olunur. Bizde bir QHT olaraq 20 yanvar faciesini 20 illiyini silsile xarakterli olaraq respublikanın regionlarında Gencede, Şemkirde, Şekide, Şirvanda, Bakı şeheri Sebail, Yasamal, Nesimi rayonlarında ve idman cemiyyetlerinde ve ümum tehsil mekteblerinde keçirilmesi üçün idare heyetinin qerarı ile teşkilat komitesi yaratmışıq. Tedbirler planına esasen dünya ictimaiyyetinin diqqetini yeniden qanlı yanvar faciesine yöneltmek üçün Azerbayc ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 3775 | Əlavə etdi: Natiq | Tarix: 16.01.2010 | Şərhlər (1)

Bu gün Genc Vetenperverler Birliyinin Hümanitar ve Medeniyyet şöbesinin en feal üzvlerinden biri olan Nigar Quliyevanın doğum günüdür. Bu münasibetle Birliyin adından onu tebrik edirik. Uğurlu gelecek ve menalı bir heyat arzu edirik !
Baxışlar: 753 | Əlavə etdi: Natiq | Tarix: 14.01.2010 | Şərhlər (0)


Öten gün defn edilen bir neferin mezarı üzerine xaç simvolu qoyulub
Qazax rayonunun işğal altında olan Qızılhacılı kend qebiristanlığı ermeniler terefinden dağıdılıb. Bu barede melumatı ANS PRESS-e rayon sakini, birinci Qarabağ müharibesi elili, ehtiyatda olan zabit Namiq Famil oğlu Eliyev verib. Onun sözlerine göre, mezarlıqda teqriben 50 mezar dağıdılıb.

Hadise yerine Qazax Rayon İcra Hakimiyyeti başçısı Ferman Nağdeliyev, Qazax Rayon Polis reisi müavini, Milli Tehlükezilik Nazirliyinin Qazax rayon şöbesinin rehberi ve kend ictimaiyyeti toplaşıb.

Qazax rayon polis şöbesinin reis müavini Edalet Sadıxov ANS PRESS-e bildirib ki, heqiqeten de mezarlıqda qebirler dağıdılıb. Teqriben 30 mezar tamamile dağıdılıb. Dünen defn edilen bir neferin mezarının üzerine ise taxtadan hazırlanmış xaç işaresi qoyulub. Edalet Sadıxo ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 1044 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 09.01.2010 | Şərhlər (0)

O, 1991-ci ilde Laçından Şuşaya gederken ermeni esgerleri terefinden qetle yetirilib

Azerbaycanın Milli Qehremanı Salatın Esgerovanın qetle yetirilmesinden 19 il ötür. O, 9 yanvar 1991-ci ilde Laçından Şuşaya gederken Qaladeresi kendi yaxınlığında ermeni quldurları terefinden qetle yetirilib. Aileli idi, bir oğlu yadigar qalıb. Azerbaycan Respublikası prezidentinin 6 noyabr 1992-ci il tarixli 294 saylı fermanı ile «Azerbaycanın Milli Qehremanı» adına layiq görülüb.

Salatın Esgerova 1961-ci il dekabrın 16-da Bakıda ziyalı ailesinde doğulub. 1979-cu ilde Bakı şeheri M.Müşfiq adına 18 saylı orta mektebi bitirib, ele hemin il Azerbaycan Neft ve Kimya İnstitutuna daxil olub. Sonralar jurnalist kimi fealiyyet gösterib ve “Baku” ile “Molodyoj Azerbaydjana” qezetlerinde işleyib.

Salatın Esgerova Bakıdakı Şehidler xiyabanında defn edilib. Bakı şeherinde adına bir küçe var. Bakı buxtas ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 1462 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 09.01.2010 | Şərhlər (0)

Genc Vetenperverler Birliyi 19 dekabr 2009 tarixinde İdman cemiyetinde "Yeniyetme ve genclerde herbi vetenperverlik işlerine celb olunma qaydaları ve üsulları" mövzusunda növbeti deyirmi masa keçirmişdir.

Tedbiri giriş sözü ile açan birliyin sedri Muğan Eliyev etraflı cıxış ederek bildirmişdir ki, son zamanlar yeniyetme ve gencler arasında müxtelif fikir ayrılığı mövcuddur. Beleki, herbi vetenperverlik hissleri demek olar ki, lazımi seviyyede deyildir. Açıq demek lazımdır ki, uşaqların ekseriyyeti oynamaq ve eylenmeye üstünlük verir. Bele meyller hem evde hem de ictimaiyyetde özünü biruze verir. Ona göre ki, efir mekanımız vetenperverlik mövzularına çox az yer verir. Televiziya kanallarında ancaq şou proqramlara çox yer ayrılır ki, bu da yeniyetmelerin çalıb oynamağa meylinin artmasına getirib çıxarır. Efir bir ailedir, yeni primitiv verlişlerin yerine milli qehremanlarımızın şücayetlerinden danışsalar ve filmler gösterseler yeniyetme ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 2435 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 08.01.2010 | Şərhlər (0)

Bu gün, yeni 7-01-2010 tarixinde " Xalq Qezeti "-in növbeti sayında Bizim Birlik haqqında yazı verilmişdir. Hemin yazını izlemek üçün bura klik edin. → xalqqazeti.com

Baxışlar: 777 | Əlavə etdi: Natiq | Tarix: 07.01.2010 | Şərhlər (0)

Genc Vetenperverler Birliyi 26 dekabr 2009 cu il tarixinde DİN idman cemiyyetinde 31 dekabr Dünya Azerbaycanlılarının Hemreyliyi günü ve Yeni İl münasibeti ile tedbir keçirmişdir.Tedbiri giriş sözü ile açan birliyin sedri Müqamet Eliyev tedbir iştirakçılarını qarşıdan gelen bayram münasibeti ile tebrik etmiş ve Ulu Önder Heyder Eliyevin xatiresini bir deqiqe sükutla yad etmiş, daha sonra geniş etraflı çıxış etmişdir.

Qeyd etmişdir ki, hemreylik sözü yeni Diaspora yunan sözüdür ve herbi menada sepelenme demekdir.Bu sözün yaranma tarixi yunanların eramızdan evvel başladıqları işğal ve köçürülme dövrüne tesadüf edir.Müxtelif ölkelere herbi yürüşler zamanı yunan ordusu esgerlerinin bir hissesi ve onların aile üzvleri işğal edilmiş erazilerde meskunlaşmış ve zaman keçdikce daimi sakinlere çevrilmişler.

Sonra sedr Ulu önderin kelamlarını tedbir iştirakcçıların nezerine catdırdı.Azerbaycanlı her yerde yaşaya biler, ancaq azerbaycançılığını, öz dilini, milli enenelerini unutmamalıdır.O ... Ardını oxumaq »

Baxışlar: 1213 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 07.01.2010 | Şərhlər (0)

23 dekabr 2009 cu il tarixinde Genc Vetenperverler Birliyinin merkezi ofisinde "Geleceyimizi qoruyaq" mövzusunda elmi praktik konfrans kecirilmişdir. Konfransı giriş sözü ile açan birliyin sedri Müqamet Eliyev “Narkomaniya nedir? “ mövzusuna geniş yer ayıraraq tedbir iştirakçılarının nezerine catdırmış ki, heyat fealiyyetinin kobud süretde pozulmasına ve sosial tenezzüle getirib çıxaran ağır xestelikdir.İnsan narkotik maddeden asılı olur ve zeif exlaqsız qula benzeyir .İnsan her şeyi sağlamlığını ,qüvvesini ve özüne hörmeti itirir .

Narkotik madde tekce onu qebul eden insanı mehv etmir, hemçinin narkomanın aile üzvlerinin sağlamlığına menfi tesir gösterir,onların uşaqları fiziki ve psixiki çatışmazlıqlar ile dünyaya gelir.Narkotikler orqanizme toksiki tesir gösteren ve facieli neticelere getiren üzvi ve qeyri-üzvi sintetik maddedir.

Baxışlar: 1069 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 24.12.2009 | Şərhlər (0)

« 1 2 ... 74 75 76 77 78 79 80 »
Axtarış
Təqvim
«  May 2024  »
BBeÇaÇCaCŞ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Yazıların arxivi
Design by UsiGroup  © 2024