Saytın menyusu
Statistika

Onlaynda cəmi: 1
Qonaqlar: 1
İstifadəçilər: 0
Giriş forması
Ana səhifə » Arxiv

Genc Vetenperverler Birliyi (GVB) Gencler ve İdman Nazirliyinin maliyye desteyi ile “Genclerin vetenperverlik ruhunda terbiye olunması üçün psixoloji-fizioloji rolun artırılması istiqametinde kompleks tedbirlerin heyata keçirilmesi” layihesi çerçivesinde ulu önder Heyder Eliyevin anadan olmasının 88-ci il dönümüne hesr olunan “Heyder Eliyev dövlet quruculuğunun banisidir” mövzusunda elmi praktik konfrans keçirib.
Tedbirde çıxış eden GVB sedri Müqamet Eliyev ümummilli lider Heyder Eliyevin milli dövletçilik ideyalarının tebliği istiqametindeki xidmetlerinden geniş söhbet açıb. Bildirib ki, ulu önder bütün fealiyyeti boyu milletin menevi deyerlerinin daimi yaşaması, qurulması, unudulmaması yolunda fedakarcasına çalışıb. O qeyd edib ki, hazırda Heyder Eliyev siyasi kursunun layiqli davamçısı prezident İlham Eliyevin apardığı çoxsaylı islahatlar hamımızı sevindirir: “İdmanın, medeniyyetin, edebiyyat ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 1134 | Əlavə etdi: Natiq | Tarix: 04.05.2011 | Şərhlər (0)

Aprelin 30-da Azerbaycan Dövlet Neft Akademiyasında (ADNA) töredilen qanlı terror aktının 2-ci ildönümüdür.

2009-cu il aprelin 30-da ADNA-nın Bakı şeheri Dilare Eliyeva küçesi, 227 saylı ünvanda yerleşen ikinci korpusuna daxil olan namelum şexsin inzibati binanın birinci mertebesinden altıncı mertebesinedek qarşısına çıxan şexslere “Makarov” tipli tapançadan ateş açması neticesinde 12 nefer ölüb, 13 nefer müxtelif dereceli beden xesaretleri alıb. Hadiseni töreden şexs sonra özünü vurub. Onun Gürcüstan vetendaşı, 1980-ci il tevellüdlü Qedirov Ferda Esed oğlu olduğu müeyyen edilib.
Faktla bağlı Cinayet Mecellesinin bir neçe maddesi ile cinayet işi başlanıb. Ferda Qedirovun ölümü ile elaqedar cinayet işinin onun baresinde olan hissesine xitam verilib.
Cinayet işi üzre hebs edilmiş Cavidan Emirov, Necef Süleymanov ve Nadir Eliyev Cinayet Mecellesinin terrorçuluq, qesden adam öldürmeye ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 1382 | Əlavə etdi: Natiq | Tarix: 30.04.2011 | Şərhlər (0)

Tofiq Mirsiyab oğlu Hüseynov axırıncı güllesine qeder vuruşub

Bu gün Azerbaycan Milli qehremanı Tofiq Hüseynovun doğum günüdür. Tofiq Mirsiyab oğlu Hüseynov 1954-cü il aprelin 19-da Xocalı şeherinde anadan olub. Xocalı şeher orta mektebinde herbi hazırlıq müellimi işleyib, kapitan rütbesine qeder yükselib. O, 1991-ci ilde Xocalı Özünü Müdafie Taborunun komandiri olub, “Mixaylo” leqebile tanınıb. O, rehberlik etdiyi taborla birlikde Meşeli, Naraguğ, Mehdikend ve diger istiqametlerde qehremanlıqla vuruşmuş, düşmenin herbi texnikalarını mehv etmişdir. Mehdikend emeliyyatı zamanı düşmenin artilleriyası, “Alazan” qurğusu mehv edilib, xeyli ermeni öldürülüb, 10 nefer esir götürülüb. Bu emeliyyata göre ona mayor rütbesi verilib. O, 1992-ci il fevralın 26-da düşmenle axıra qeder vuruşub, dinc ehalinin xeyli hissesinin tehlükesiz yere çıxmasını temin edib. O, axırıncı güllesine qeder vuruşub. Sonda qumba ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 742 | Əlavə etdi: Natiq | Tarix: 19.04.2011 | Şərhlər (0)

Genc Vetenperverler Birliyi (GVB) Gencler ve İdman Nazirliyinin desteyi ile heyata keçirdiyi “Genclerin vetenperverlik ruhunda terbiye olunması üçün fiziki, psixoloji rolunun artırılması istiqametinde kompleks tedbirlerin heyata keçirilmesi” layihesi çerçivesinde 31 mart Azerbaycanlıların soyqırımı günü ile bağlı “Ermenilerin töretdikleri soyqırımlara, terrorlara son qoyulmalıdır” mövzusunda tedbir keçirib. Tedbirde çıxış eden layihenin koordinatoru N.Quliyev layihenin mahiyyeti barede melumat verib ve ermenilerin xalqımıza qarşı töretdikleri soyqırımlardan behs edib.
GVB-nin sedri, Azerbaycanın fexri beden terbiyesi ve idman işçisi Müqamet Eliyev xatırladıb ki, ümummilli lider Heyder Eliyevin 1998-ci il 26 mart tarixli Fermanı ile 31 mart Azerbaycanlıların soyqırımı günü kimi dövlet seviyyesinde qeyd edilir. Ermeninlerin ve onların havadarlarının xalqımıza qarşı müntezem olaraq tetbiq etdikler soyqırımı siyasetinden behs eden M.Eliyev bildirib ki, qeyri-insani vasitelerle heyat ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 759 | Əlavə etdi: Natiq | Tarix: 29.03.2011 | Şərhlər (0)

Sizi baharın gelişi, tebitin oyanışı, sülh ve eminamanlıq remzi olan Novruz bayramı münasibetile tebrik edirik!

Novruz tebietin oyanışı, dünyanın gencleşmesi ve baharın gelişidir. Ne gözel olar ki, dünyanın teravetlenmesi ile beraber insanın üreyi, canı teravetlensin ve fikir ve arzuları da yenilensin. Ürek ve can Allahı zikr etmekle, Xaliqden kömek istemekle, bütün bacı ve qardaşların, bütün beşeriyyetin firavanlığını istemekle teravetlenir.
Düyada beynelxalq “Sülh medeniyyeti” günü
Novruz bir bayram olaraq dünya xalqları terefinden qeyd olunmalı ve daima yaşamalıdır. Ona göre ki, bu bayramda iştirak edenlerin hamısı ve ya bütün insanlar ondan faydalanır ve heç kese zerer deymir. Sanki, bu bayramda Allahın bütün yaratdıqları üçün xeyir, bereket, sağlamlıq ve xoşbextlik vardır.
Bilirik ki, beynelxalq alemde xalqların tefekkür ve qe ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 2752 | Əlavə etdi: GVB | Tarix: 20.03.2011 | Şərhlər (0)

Genc Vetenperverler Birliyi (GVB) Novruz bayramı münasibeti ile tedbir keçirib. Tedbirde çıxış eden GVB-nin sedri, Azerbaycanın fexri beden terbiyesi ve idman işçisi Müqamet Eliyev Azerbaycan xalqını bayram münasibetile tebrik edib, can sağlığı, sağlam heyat terzi, gözel bahar ehval–ruhiyyesi arzulayıb.
M.Eliyev qeyd edib ki, Novruz qedim zamandan xalqımız terefinden yüksek seviyyede qeyd olunur ve bu, tebiyyetin oyanışı ile üreklerde tutulan saf arzular, niyyetlerin yarandığı bir bayram sayılır. M.Eliyev bildirib ki, her il olduğu kimi dövlet terefinden keçirilen silsile tedbirler xalqımızın milli menevi deyerlerinin, adet-enenelerinin, medeni irsinin qorunub saxlanmasında gencler arasında böyük bir tebliğat rolunu oynayır.
Qeyd edek ki, tedbirde birliyin İdare heyeti, yerli şöbeleri, müşavirler, QHT, İdman fedrasiyalarının nümayendeleri, ziyalılar iştirak edibler.
Tedbirin sonunda birliyin yerli şöbelerine, feal genclere fexri diplomlar teqdim olunub. Teltif olun ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 762 | Əlavə etdi: Natiq | Tarix: 20.03.2011 | Şərhlər (0)

Esir ve itkin düşmüş, girov götürülmüş vetendaşlarla elaqedar Dövlet Komissiyası esirlerin qaytarılması ile bağlı resmi melumat yayıb.
Komissiyanın metbuat xidmetinden bildirilir ki : “Azerbaycan Respublikasının, Ermenistan Respublikasının ve Rusiya Federasiyası Prezidentlerinin Dağlıq Qarabağ münaqişesinin tenzimlenmesine dair 27 oktyabr 2010-cu il tarixli ve 5 mart 2011-ci il tarixli birge beyanatlarına uyğun olaraq, elece de Esir ve itkin düşmüş, girov götürülmüş vetendaşlarla elaqedar Dövlet Komissiyasının beynelxalq teşkilatlarla apardığı müntezem ve semereli danışıqların neticesinde 17 mart 2011-ci il tarixde Ağdam rayonu, Baş Qervend kendi erazisinde, Ermenistan - Azerbaycan qoşunlarının temas xettinde 10 may 2009-cu il tarixde Azerbaycan Respublikasının Füzuli rayonu erazisinde Ermenistan herbçileri terefinden esir götürülmüş Azerbaycan esgeri - 1990-cı il tevellüdlü Hacıyev Anar Xanbaba oğlu azad olunaraq Müdafie Nazirliyine tehvil verilib. Eyni zamanda, 9 may 2009-cu i ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 733 | Əlavə etdi: Natiq | Tarix: 17.03.2011 | Şərhlər (0)


“Esrimiz informasiya-kommunikasiya texnologiyaları esridir. Indi gencler öz evlerinde, iş yerlerinde ve ya tehsil müessiselerinde eyleşerek dünyanın istenilen guşesinde baş veren ictimai –siyasi proseslerle tanış olurlar. Eslinde bu, çox yaxşı haldır. Ancaq bezen elektron kütlevi informasiya vasitelerinde hansısa ölkenin daxili işlerine qarişmaq ve ya kiminse xoşagelmez hadiselere tehrik edilmesi kimi menfi tendensiyalar da yer alır. Siyasi cehetden o qeder de kamil olmayan bezi gencler hemin tehrikedici çağırışlara inanır ve öz heqiqi yollarından azırlar. Savadlı, yetkin ve siyasi tefekkürü aydın olan gencler ise haqqın, edaletin harada olduğunu derk edir, heç kesin fitne-fesadına uymurlar.
Bu günler Azerbaycan gencleri de yuxarıda qeyd edilen xoşagelmez çağırışlarla üzleşdiler. Men bir gencler teşkilatına rehberlik eden bir şexs kmi fexr ve iftixar hissi ile qeyd edirem ki, Azerbaycan genc ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 786 | Əlavə etdi: Natiq | Tarix: 13.03.2011 | Şərhlər (0)

Genc Vetenperverler Birliyi (GVB) Gencler ve İdman Nazirliyinin maliyye desteyi ile “Genclerin vetenperverlik ruhunda terbiye olunması üçün fiziki, psixoloji, fizioloji rolunun artırılması istiqametinde kompleks tedbirlerin heyata keçirilmesi” adlı layihe çerçivesinde tedbir keçirib.Tedbir Tehsil Nazirliyinin 1 saylı RİOEUG mektebinde keçirilib.
Tedbirde çıxış eden GVB-nin sedri, fexri beden terbiyesi ve idman işçisi Müqamet Eliyev layihenin icrası ile bağlı melumat verib. O, genclerin vetenperverlik ruhunda terbiye olunması, gencler arasında tebliğat işinin güclendirilmesi, genclerde dözümlülük, merdlik, teşebbüskarlıq cehetlerinin yaxşılaşdırmaq üçün herbi hisselerde, ümumtehsil mekteblerinde fiziki, psixoloji işin yeni metodlarla tetbiq olunmasının vacib olduğunu qeyd edib.
M.Eliyev bildirib ki, mekteblerde idman derslerinde yeniyetme ve genclerin qısa, orta, uzaq mesafeli ve maneeli zola ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 1009 | Əlavə etdi: Natiq | Tarix: 07.03.2011 | Şərhlər (0)


Genc Vetenperverler Birliyi yeni layiheye start verib
Gencler ve İdman Nazirliyinin maliyye desteyi ile Genc Vetenperverler Birliyi” “Genclerin vetenperverlik ruhunda terbiye olunması ücün fiziki, psixoloji, fizioloji rolun artırılması istiqametinde kompleks tedbirlerin heyata ke,çrilmesi” adlı layihe esasında Bakı ve onun etraf rayonlarında ümumtehsil mekteblerinin bir neçesinde layihenin icrasının başlanması ile ile bağlı metubat konfransı keçirib.
Konfransda GVB-nin sedri Müqamet Eliyev layihenin icrası ile bağlı melumat verib. O, bildirib ki, GVB iki ay müddetinde layihenin bir neçe merhelede icra olunmasını nezerde tutub. Layihenin kordinatoru N.Quliyev ise deyib ki, vetenperverlik mövzusu ile bağlı rengli bukletler Bakı şeheri ve onun etraf rayonlarında, könüllüler terefinden ümümtehsil mekteblerinde, idman cemiyyetlerinde ve ictimai yerlerde paylanmaqla yanaşı “Vetenperver kimd ... Ardını oxumaq »
Baxışlar: 719 | Əlavə etdi: Natiq | Tarix: 07.03.2011 | Şərhlər (0)

« 1 2 ... 63 64 65 66 67 ... 79 80 »
Axtarış
Təqvim
«  May 2024  »
BBeÇaÇCaCŞ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Yazıların arxivi
Design by UsiGroup  © 2024