Saytın menyusu
Statistika

Onlaynda cəmi: 1
Qonaqlar: 1
İstifadəçilər: 0
Giriş forması
Ana səhifə » 2010 » May » 26 » Türkiye ve Azerbaycan herbi senaye sahesinde müzakirelere başlayacaq
18:19
Türkiye ve Azerbaycan herbi senaye sahesinde müzakirelere başlayacaq
Yaxın vaxtlarda Bakıda Türkiyenin herbi senaye sektorunda fealiyyet gösteren şirketlerinin ve müvafiq dövlet strukturlarının iştirakı ile görüş keçirilmesi planlaşdırılır.
Herbi senaye sahesinde yaxın perspektiv üzre emekdaşlığın istiqametlerini müeyyenleşdirilmesini ehate edecek görüşde atıcı silahların, rabite vasitelerinin, hemçinin bezi zirehli texnikaların birge istehsalı ve modernizasiyasına dair müzakirelerin aparılması nezerde tutulur.
Müzakire olunacaq meseleler arasında Türkiye ile müşterek olaraq 3 atıcı silahın birge istehsalı da var. Artıq terefler arasında ilkin razılıq elde olunub ve müzakirelerin yekunlaşmasının ardınca, istehsalı heyata keçirmek üçün birge müessisenin yaradılmasına baxıla biler.
Müzakirelerin keçirilme vaxtını ve müzakire edilecek meseleler iyunun evvellerinde Bakıya sefer edecek Türkiye Milli Müdafie Nazirliyinin Müdafie Senayesi Katibliyinin heyeti ile deqiqleşdirilecek.
İki hefte evvel İordaniyada keçirilen SOFEX sergisinde Lent.az-ın emekdaşı ile söhbeti zamanı Müdafie Senayesi Katibliyinin (Müşteşarlığının) adının çekilmesini istemeyen emekdaşı bildirib ki, Azerbaycan ve Türkiye herbi senayede bir çox böyük layihelerde birge iştirakla bağlı iki il evvel ümumi razılığa gelib. Lakin öten il dünyada baş vermiş böhran bu sahede müeyyen derecede ehtiyatlı addım atmağa vadar edib.
Azerbaycanın Türkiye terefinin reallaşdırdığı bezi herbi layihelere maraq gösterdiyini deyen katiblik nümayendesi bu layiheler arasında T-129 (ATAK) helikopteri, Modern Piyada Tüfengi, Yeni Nesil Radiostansiyalar, bir sıra artilleriya silahları ve raket istehsalı layihelerinin olduğunu qeyd edib.

lent.az

Baxışlar: 2446 | Əlavə etdi: GVB | Reytinq: 2.0/6
Bütün şərhlər: 0
Şərh əlavə etmək üçün əvvəlcə qeydiyyatdan keçin.
[ Qeydiyyat | Giriş ]
Axtarış
Təqvim
«  May 2010  »
BBeÇaÇCaCŞ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Yazıların arxivi
Design by UsiGroup  © 2024