Saytın menyusu
Statistika

Onlaynda cəmi: 1
Qonaqlar: 1
İstifadəçilər: 0
Giriş forması
Ana səhifə » 2011 » May » 27 » GVB Respublika Gününe hesr olunmuş konfrans keçirib
17:35
GVB Respublika Gününe hesr olunmuş konfrans keçirib

Genc Vetenperverler Birliyi Gencler ve İdman Nazirliyinin maliyye desteyi ile “Genclerin vetenperverlik ruhda terbiye olunması üçün psixoloji-fizioloji rolunun artırılması istiqametinde kompleks tedbirlerin heyata keçirilmesi” adlı layihe cerçivesinde 28 May Respublika Gününe hesr olunmuş “Her bir vetenperver, milletini, xalqını seven her bir vetendaş Azerbaycanın müsteqilliyinin daimi, dönmez olması üçün sey göstermelidir” mövzusunda elmi-praktik konfrans keçirib. Konfransı açan layihenin koordinatoru N.Quliyev layihe esasında keçirilen tedbirlerin mahiyyeti barede melumat verib. Sonra GVB sedri Müqamet Eliyev 28 May Respublika Gününün yaranma tarixinden, 1918-ci ilde Azerbaycanın müsteqilliyi elde etmesi üçün çekilen eziyyetlerden, fedakarlıqlardan, danışıb. Deyib ki, Azerbaycan Demokratik Respublikası hökumeti dövlet müsteqilliyi 23 ay qoruya bildi, sonra Qızıl Ordu terefinden Azerbaycan işğal olundu: “XX esrde bir daha Azerbayucan öz müsteqilliyine 1991-ci ilde nail oldu. Ancaq Respublikada baş vermiş hadiseler, daxili çekişmeler neticesinde Ermenistan ordusu 1992-ci il 26 fevral tarixinde Xocalı soyqırımını töretdi, Şuşa şeheri işğal olundu. Ancaq 1993-cü ilde xalqın tekidli telebi ile ikinci defe hakimiyyete gelen ulu önder Heyder Eliyev ölkedeki xausu aradan qaldırdı ve ehali arasındakı perakendeliye son qoydu. Onun gelişinden sonra ölkede sabitlik yarandı, nizami ordu quruldu, ateşkes elde olundu. “Esrin Neft müqavilesi” imzalandı. Yeni yaradılan dövlet qurumları arasında Gencler ve İdman Nazirliyi de oldu. Ulu önderin serencamı ile 1997-ci ilden fevral ayı gencler günü kimi qeyd edilmeye başlandı”. Sonra GVB sedri bildirib ki, ulu önderimiz Heyder Eliyev siyasi kursunun layiqli davamçısı prezident İlham Eliyevin apardığı çoxsaylı islahatlar hamını olduğu kimi, gencleri de sevindirir.
Tedbirde DİN-in İdman Cemiyyetinin emekdaşı İ.Siracov, E.Xudaverdiyev, Cü-Citsu ve kontakt karate do federasiyalarının temsilçileri A.Quliyev, T.Seyidov, M.Seyidov, Oyama karate-do klubun prezidenti H.Eliyev, GVB-nin şöbe müdirleri N.Qaçayev, İ.Eliyev, müşavir N.Niftiyev, S.Quliyeva, Ş.Azeri, genc idmançılar ve başqaları Heyder Eliyevin yaradıcılığından, ideologiyasından, dövlet gencler siyasetinden söz açıblar.
Konfrans başa catdıqdan sonra “Qelebe namine” devizi altında yüngül atletika üzre orta mesafeli qaçışlara start verilib.
Qeyd edek ki, tedbir zamanı Gencler ve İdman Nazirliyinin Genclerle iş şöbesinin baş meslehetçisi Ramil Memmedov ve GVB-nin Hümanitar ve Medeniyyet şöbesinin sedr müavini, Qerb bölgesi üzre selahiyyetli nümayendesi Nigar Elesgerova fexri diplomlarla teltif olunublar.
Baxışlar: 636 | Əlavə etdi: GVB | Reytinq: 0.0/0
Bütün şərhlər: 0
Şərh əlavə etmək üçün əvvəlcə qeydiyyatdan keçin.
[ Qeydiyyat | Giriş ]
Axtarış
Təqvim
«  May 2011  »
BBeÇaÇCaCŞ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Yazıların arxivi
Design by UsiGroup  © 2024